December 10. hétfő: Köznap
06:00: Szent István Templom
Elmarad a 18 órai szentmise Szent István Templomban

December 11. kedd: Szent I. Damazusz pápa
06:00: Szent István Templom
08:00: Szent László Plébániatemplom
December 12. szerda: A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária
06:00: +Családtagokért Szent István Templom
16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat
és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem
December 13. csütörtök: Szent Lúcia szűz és vértanú
06:00: Szent István Templom
18:00: Hálából Szent Filoména tiszteletére Szent István Templom
December 14. péntek: Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító
06:00: A Rózsafűzértársulat élő és +Tagjaiért Szent István Templom
08:00: Szent László Plébániatemplom
18:00: Városi kóruskarácsony Szent István Templom
December 15. szombat: Köznap
13:00: gyászszertartás Szent István Templom
16:30: görög katolikus liturgia Nagyboldogasszony Kápolna
17:30: +id. Bauer Jánosért és feleségéért Kácsor Amáliáért, valamint +ifj. Bauer Jánosért és +Bauer Juliannáért Nagyboldogasszony Kápolna
December 16. vasárnap: Advent III. vasárnapja
09:00: A Balaton Család élő és +Tagjaiért
+Szülőkért és +Testvérért Szent István Templom
11:00: +Édesapáért,
A Kulics Család élő és +Tagjaiért Szent László Plébániatemplom
17:30: +Tóth Jánosért Szent István Templom

Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy 2019. januárjától igényt tart az Új ember vagy Keresztény élet hetilapokra, jelentkezzen, iratkozzon fel 2018. december 16-ig a Szent István Templom irodájában, vagy a Szent László Templom sekrestyéjében.

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője 2018. december 9.

Advent II. vasárnapja

 Elérhetőségek:

A plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya@gmail.com, Web: battaplebania.hu

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

  1. A következő vasárnapi misén (12.16.) a Noé Bárkája Zenekar ad szolgálatot. A Noé Bárkája Zenekar hangszeres zenésztársakat (elsősorban billentyűst ill. dobost) keres. Várjuk azok jelentkezését, akik a kéthetes gyakoriságú rendszeres miseszolgálatot és az ezzel járó állandó feladatokat vállalni tudják!
  2. Felnőtt hittanra várjuk a Kedves Testvéreket hétfőnként 19 órától a Nagyboldogasszony Kápolnába.
  3. 2019 tavaszán bérmálkozást szeretnénk tartani. Kérem azokat a 13. évüket betöltött, hitüket gyakorló fiatalokat, akik voltak elsőáldozók és szeretnének a bérmálás szentségében részesülni, jelentkezzen a plébánosnál.
  4. Keresztény labdarúgás: egész évben minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti fedett, műfüves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
  5. Baba-mama klub foglalkozásaival kapcsolatosan keressék a vezetőt Sonn-Mészáros Andreát. Tel: 06-30-50116655
  6. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: 2018. dec. 18. kedd, 20:30.
  7. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.
  8. „Ismét kapható a közismert Mária-csodásérem helyi – százhalombattai változata, melynek a Szent István templom most befejezett felújítása és a közelgő ünnepek adnak aktualitást. A medál két oldala a templomhoz kötődő két művész munkáját dicséri. Az előlapon Petrás Mária keramikusművész (a templomi keresztút alkotója) kisplasztikájának másolata látható, mely Máriát a kis Jézussal (Babba Mária) ábrázolja. A hátoldalon a Makovecz Imre által tervezett templomunk dombornyomata található. Az érem Guth Gabriella ötvösművész munkája, a színezüstből készült, fémjelzett példányok az irodában megvásárolhatók. Ára: díszdobozban 9600 Ft.”
  9. László Attila szokásos Adventi koncertje helyett most kivételesen Újévi Koncertet ad 2019. január 26-án, este 19 órai kezdettel a Szent István templomban, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket! A belépés ingyenes, támogatói jegyek a helyszínen vásárolhatók.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS: A máramarosszigeti Szent Júdás Tádé alapítványnak szánt  adományaikat iroda időben átvesszük a Szent István templomban, vagy jelentkezzenek Kuti Zsoltnál a 70/933-8198 telefonszámon, vagy e-mil: kutizsolt72@gmail.com

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

– Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében 2018. december 1-én nyílt meg a hagyományos „Adventi udvar”. Nyitva tartása: szombat, vasárnap 10-19 óráig, december 17-21 között 14-19 óra között. Zárónap: december 22. szombat, ekkor 10-19 óra között várják a látogatókat.

– Kaszap István halálának 83. évfordulója tiszteletére tartandó szentmisére várják a Kedves Híveket december 17-én hétfőn 17 órára Székesfehérvárra a Prohászka-emléktemplomba.

MUSICA DIVINA EGYESÜLET HIRDETÉSE:

Kedves Hívek! 

A Szent István templom felújítási munkálatai befejezésének tiszteletére a Musica Divina Egyesület által rendezett A magyar lélek hangja című program befejeződött. A dokumentum film vetítése és az ünnepi koncert nagy érdeklődés mellett zajlott. A sikerhez nagyban hozzájárult az egyesület tagjainak jól szervezett munkája. Az egyesület köszöni a segítségét mindazon egyházközségi tagoknak, akik süteményadományaikkal hozzájárultak a szeretetvendégséghez. Az ünnepi koncerten egy adományozó Életfa c. festményét sorsolás útján Apró Katalin nyerte. Az adományozó festményét hálásan köszönjük!

Az egyesület támogatására befolyt összeg: 77.000 Ft 

A 62 db. támogatói jegyekből befolyt összeg 31.000 Ft.

A belépőjegyekből befolyt összeg: 31.000 Ft.

A vásár pénteki bevétele: 13.000 Ft

Az egyesület köszöni a támogatást, amelyet a program költségeire fordít!

A civil szervezet büszke azon tagjaira, akik hosszú hónapokon keresztül részt vettek a tervezésben, az előkészületekben, a programok irányításában, igényes lebonyolításában.

Az egyes csoportmunkák vezetői: Strauszné Könözsi Vera programtervezés, Kuti Zsolt pályázatírás, Giricz Károlyné rendező, Herhoff Józsefné Szeretetvendégség, Wéber Tamás, Németh András hangosítás, Giricz László filmetűd,

Nyers Éva vásár

Az egyesületi tagok közül segítettek: Dr. Pintér Renáta, Bencsik Ildikó, Gergely Lajosné, Atillásné Kun Zsuzsa, Bércesi Ilona, Dr. Szűcs Istvánné, Héthelyi Ildikó, Matkóné Bonta Ilona, Kiss Magdolna, Pintér Piroska, Giricz Renáta,

Herhoff József, Dr. Tóth Béla, Kovács Béla, Adler János.

Köszönjük a színes fényjátékok létrehozóinak munkáját: Pallagi László, Kedves Patrik.

A programokon készült fotók és a Halom TV felvétele megtekinthetők lesznek a Szent István kórus honlapján a www. szentistvankorus.hu oldalon.