Február 26. hétfő: Köznap

18:00: Liturgia szentáldozással Szent István Templom

Február 27. kedd: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

18:00: Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Február 28. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

18:00: +Gézáért és +Béláért Szent István Templom

Március 1. csütörtök: Köznap, Elsőcsütörtök

18:00: Szent István Templom

Március 2. péntek: Köznap, Elsőpéntek

07:30: Keresztút Szent László Plébániatemplom

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:30: Keresztút Szent István Templom

18:00:A Rózsafűzértársulat élő és +Tagjaiért

Hálából Édesapa 80. és Testvér 50. születésnapjára Sz István Templom

Március 3. szombat: Köznap, Elsőszombat

08:00: Szent István Templom

16:30: görög katolikus liturgia Szent István Templom

18:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Március 4. vasárnap: Nagyböjt 3. vasárnapja

09:00: Orgonás

+Gáborért és a Gajárszki és Szegedi Család +Tagjaiért

Szent István Templom

10:00: Gyánó Ákos Bátor keresztelője Szent István Templom

11:00: Vejmola és Tóth Család +Tagjaiért

Szent László Plébániatemplom

18:00: Az Egyházközség élő és +Tagjaiért Szent István Templom

Plébániánk nagy mennyiségű könyvadományt kapott egy nyomdából, amit folyamatosan teszünk ki a templomba a mécsestartó melletti asztalra. A könyvekre szánt adományukat az asztalon található kosárba dobhatják. A befolyt adományt templomunk liturgikus kellékeinek pótlására fordítjuk.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

2. 2018. március 6-án kedden esti imaórát (zsolozsmát) tartunk Wéber Tamás lelkipásztori kisegítőnk vezetésével.

3. Baba-mama klub foglalkozás: keddenként 9:30 – 11 óráig. Vezeti Sonn-Mészáros Andrea, tel: 06-30-5011665

4. Bibliaóra: Keddenként 19 órától a Szent István Templom közösségi termében.5

5. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: 2018. február 27. kedd, 20:30.

6. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó mellett a jobb oldali perselybe dobhatja be azt.

Elkészült a közismert Mária-csodásérem helyi – százhalombattai változata.

A medál két oldala a templomhoz kötődő két művész munkáját dicséri. Az előlapon egy Petrás Mária keramikusművész (a templomi keresztút alkotója) kisplasztikájának másolata látható, mely Máriát a kis Jézussal (Babba Mária) ábrázolja. A hátoldalon a Makovecz Imre által tervezett Szent István templom dombornyomata található. Az érem Guth Gabriella ötvösművész munkája, a színezüstből készült, fémjelzett példányok az irodában megvásárolhatók, ill. készlethiány esetén megrendelhetők. Ára: 8900 Ft

A Szombathelyi Egyházmegye és a Magyar Katolikus Egyház számára nagy öröm Brenner János boldoggá avatása. Az ünnepi eseményre május 1-jén kerül sor Szombathelyen, a Sarlós Boldogasszony-székesegyház előtti téren. Az egyházmegye a szervezési munkát már elkezdte, ennek keretében megújult és folyamatosan frissül a Brenner János tiszteletére indított honlap, a www.brennerjanos.hu.

A szombathelyi székesegyház előtti tér korlátozott befogadóképessége miatt a boldoggáavatási szertartásra előzetes regisztrációt kérnek a papoktól, zarándokoktól. Bővebb információ a honlapon található.

Egyházközségi tagunk kérésére hirdetjük:

Eladó építési telek

Eladó Százhalombatta Matta-kertben a Barackfa utca – Meggyfa utca sarkán, családi házas-társasházas övezetben egy sík fekvésű, 960 négyzetméteres, nemrég körbekerített lakóövezeti telek.

30%-os beépíthetőség, víz/csatorna, villany, gáz a telekhatárról bevezethető. Bolt, buszjárat a városközpontba és Budapestre pár percnyi séta, óvoda a közelben.

Információ: 70/9412-442

A KÉSZ Helyi Csoport

tisztelettel meghívja Önöket a

Kommunizmus Áldozatainak Napján

Gyertyagyújtásra

február 25-én 19.00 órakor

Százhalombattán a Szent István templom kertjébe.

Ima: Illéssy Mátyás atya

Egy mondat a mártírokról: Tóth Ernő

ZARÁNDOKLAT A VÁROSÉRT

2018. március 24. szombat, gyülekezés 9 órakor a Szent István Templomban

Útvonal: Szent István Templom – MOL körforgalom melletti réten pihenő – Volt Szarvasmarha telep – Tóth-tanya (Lovastanya) – a Téglagyár feletti kereszt – Szent László templom

Adj egy napot az Úrnak,

hisz érted is meghalt a kereszten!

Meghívás

Kedves Testvérek! Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a „Zarándoklat a Városért, Százhalombattáért”

Az eddig megtartott zarándoklatok a Hamvazószerdát követő 15-30 nap közötti időszak valamelyik szombati napján történt. Szinte minden alkalommal ezen időszakban mind helyi, mind országos szervezésben a programok sorát gondolták ki. Nem kis szervezési nehézséget okozva számunkra. Gondolok a szombati munkaszüneti nap munkanappá alakítására, a hosszú hétvégék kialakítására. Mindezeken okulva most, és a későbbiekben Zarándoklatunkat a Virágvasárnapot megelőző szombaton, ebben az évben tehát március 24-én tartjuk.

A Zarándoklat célja hitünk szerint a város, Százhalombatta, és a benne élők megóvása minden testi és lelki ártalomtól, az épített és természetes környezet megvédése rombolástól,m katasztrófától a Szentlélek által. Imádkozunk a Város, és a város körüli munkahelyek dolgozóiért, a veszélyes üzemeket irányító szakemberekért.

A Zarándoklaton résztvevők egy középkori szokást elevenítenek meg, amikor a települést annak határán kerülik meg, a mi esetünkben a Szent István Templomtól a Szent László Templomig.

A részt vevők a saját létük harmóniájáért, családjainkért, Magyar Hazánkért és egy jobb világ megszületéséért könyörögnek a Mindenhatóhoz. A zarándoklat a templom ajtaján kilépve lehetőség a világban megvallani hitünket. Gyaloglásunk alkalmával kilépünk komfortzónánkból, és dalolva, időjárással, saját erőtlenségünkkel áldozatot hozunk a Nagyböjti időszakban. Miközben haladunk templomtól templomig Városunkra úgy tekintünk mint a látvány teljességére, meglátjuk a környezet állapotát ami nem olyan a széleken, mint a központban. Észrevesszük a természet ébredését, meglátunk olyan részleteket, amit rohanó napjainkban soha nem veszünk észre. Minden zarándoklat más, minden alkalom új helyzetet, élményt jelent és kis csodákat rejt, csak figyelni kell!

Amikor a zarándoklat történik 15 nap választ el bennünket a választás időpontjától. A tét óriási, több mint egy szokásos négy évenkénti választás. Magyarország egy őszinte erő, amelyik ellent mond a nemzetállamok eltüntetésének és a kereszténység felszámolásának. A zarándoklat legyen erőgyűjtés és könyörgés Országunkért is.

A teljes útvonal hossza 27 km. Várható érkezés 16 – 17 óra között a Szent László Templomba.

A pihenőhelyeken kisebb előadások, meditációk, imák történnek. Szó lesz a Guadalupei csodának napjainkban történő értelmezéséről, a fatimai Szűzanya jelenésekről. Most is készülünk meglepetésre, de ezt még nem szeretném elárulni.

Aki nem tud az egész útvonalon végigmenni bárhol csatlakozhat. A csatlakozóhelyekre segítünk eljutni. Ez ügyben a következő telefonszámon lehet érdeklődni: 06-20-5374800. Egyéb ügyekben a 06-20-5132305-ös számot hívhatják.

A zarándoklat alkalmas nagyböjti engesztelésre, méltó előkészület a feltámadáshoz vezető út megélésére.

Ha az Úr eljön dicsőségben és elfoglalja uralmát a Földön, szeretne egy megtisztított várost találni, ahonnét ez a tisztulás tovább terjed és kisugárzik Hazánkra és az egész Világra.

Szeretettel várjuk a Kedves Testvéreket!

Százhalombatta 2018 02.25. Nagyböjt 2. vasárnapján.

Illéssy Mátyás Németh István