Június 11. hétfő: Szent Barnabás apostol

19:00: Szent István Templom

Június 12. kedd: Köznap

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

20:30: Esti imaóra (zsolozsma) Szent István Templom

Június 13. szerda: Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító

17:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

19:00: Szent István Templom

Június 14. csütörtök: Köznap

19:00: Szent István Templom

Június 15. péntek: Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő

08:00: Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

Június 16. szombat: Köznap

17:30: görög katolikus liturgia Szent István Templom

19:00: Nagyboldogasszony Kápolna

Június 17. vasárnap: Évközi 11. vasárnap

09:00: Évzáró szentmise (Te Deum)

Kovács István élő és +Családtagjaiért Szent István Templom

10:00:Lakatos Noel és Lakatos Klarissza keresztelője Sz István Templom

11:00: Főpásztor szándékára Szent László Plébániatemplom

19:00: Szent István Templom

20:00: Dicsőítés Szent István Templom

Elkészült a közismert Mária-csodásérem helyi – százhalombattai változata.

A medál két oldala a templomhoz kötődő két művész munkáját dicséri. Az előlapon egy Petrás Mária keramikusművész (a templomi keresztút alkotója) kisplasztikájának másolata látható, mely Máriát a kis Jézussal (Babba Mária) ábrázolja. A hátoldalon a Makovecz Imre által tervezett Szent István templom dombornyomata található. Az érem Guth Gabriella ötvösművész munkája, a színezüstből készült, fémjelzett példányok az irodában megvásárolhatók, ill. készlethiány esetén megrendelhetők. Ára: 8900 Ft

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Az Iskolai hitoktatási tanév záró hálaadó szentmiséjét, Te Deum-ot jövő vasárnap, a 9 óra szentmise keretén belül tartjuk. Szeretettel várjuk a gyerekeket és hozzátartozóikat. Szóljunk minél több Testvérünknek!

2. Szertetettel várjuk a Kedves Testvéreket közös imádságra, Dicsőítésre

2018. június 17., 20:00 órára a szent István Templomba.

A Dicsőítést Bese Gergő atya tartja. Zenei szolgalat: Filep Xavér

3. Szombatonként 18-20 óra között várjuk sok szeretettel a 14-18 éves korosztályt a Szent István Templom hittan termébe játékos foglalkozásra. Bővebb információ Mikulásik Gábortól kérhetnek a 06-20-9374258

4. Keresztény labdarúgás: Keresztény foci egész évben minden csütörtökön 18 – 19 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.

5. Szerdai napon 16:30-tól vezetett, csütörtöki és pénteki napokon 17 órától tartunk Szentségimádást a Szent István templomban.

6. Baba-mama klub foglalkozás: keddenként 9:30 – 11 óráig. Vezeti Sonn-Mészáros Andrea, tel: 06-30-50116655

7. Bibliaóra: Keddenként 20 órától a Szent István Templom közösségi termében.

8. 2018. június 19-én kedden 20:30 órától esti imaórát (zsolozsmát) tartunk Wéber Tamás lelkipásztori kisegítőnk vezetésével.

9. Imaóra, zenés áhítat 2övetkező időpontja: 2018. június 19. kedd, 20:30.

10. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72@gmail.com

2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó mellett a jobb oldali perselybe dobhatja be azt.

EGYHÁZMEGYEI HIRDETÉS:

Vértessomló kegytemplomában július 8-án 10 órakor kezdődik a Sarlós Boldogasszony napi búcsúi szentmise. A zarándokok körmenete 9:30-kor indul a falu kápolnájától a kegytemplomhoz. Különösen azokat a családokat hívják akik gyermekáldásra várnak, vagy gyermek születésére készülnek.

Matrica Múzeum és a KÉSZ közös programja:

Beszélgetések a jövőről a Matrica Múzeum és Régészeti Park és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Százhalombattai Csoport programsorozata.

Magyarország 2050 – Időhirdetés

Június 13-án 18 órakor a Matrica múzeumban Jakab-Köves Gyopárka Időhirdetés (megjelent a Hitel folyóirat 2018. februári tematikus számában) című írása kapcsán beszélgetünk az írónővel, férjével Jakab Bálint református lelkésszel és Bóna Zoltán országgyűlési képviselővel.

A nagyon izgalmasnak ígérkező beszélgetés során keressük az idő sodrásában megmaradásunkat biztosító kapaszkodókat rajtunk kívül és önmagunkban.

Az est során a közönségnek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a résztvevőknek, illetve az írónő dedikálja legújabb kötetét.

Jakab-Köves Gyopárka, író: Az ELTE Bölcsészkarán német-hebraisztikát tanult, 1995-ben végzett. Regények, novellák mellett recenziókat, kritikákat ír. A Reformációi Emlékbizottság által 2017-ben meghirdetett Reformáció 500.1 kortárs irodalmi pályázatának nyertese epika kategóriában. Négy gyermek édesanyja. Szombathelyen él. A Magyar Írószövetség tagja.

Önálló kötetei: A konokok – A hősök kora. (Regény) Magyar Napló – Írott Szó Alapítvány, 2013. , Istenhegyi fogadó. (Novellák) Magyar Nyugat Könyvkiadó, 2013.

Bal nyolcas. Magyar Napló, 2017.

Jakab Bálint, református lelkész: Erdélyben született. Négy gyermek édesapja. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának tagja. Tanulmányok: Kolozsvár, Nagyszeben, Budapest, Göttingen. Érdeklődési köre: történelem, kultúrtörténet. Számos előadást tartott, félezernél több publikációja jelent meg többek között irodalmi és szakfolyóiratokban. Három kötet társszerzője.

Bóna Zoltán, országgyűlési képviselő: A Komáromi Selye János Egyetem Teológiai Karán teológus lelkészként diplomázott.
Pest megye 8. számú választókerületében immár második ciklusban országgyűlési képviselő. A Fidesz frakcióvezető-helyettese, valamint a Törvényalkotási Bizottság tagja és a Nemzeti Összetartozás Bizottság alelnöke. Két gyermek édesapja.

A beszélgetés alapját képező írás elolvasható a Hitel folyóirat archívumában az alábbi elérhetőségen: https://www.hitelfolyoirat.hu/sites/default/files/pdf/17-jakabkov.pdf

Óvárosi Szent László napok plébániai programjai:

Június 23. szombat 19 óra: A dalárda nyitott nótás estje

Helyszín: Magyar Mesterek Műhelye Udvar (Szent László u. 45.)

Szervező: KÉSZ Szhbattai Alapszervezete

Leírás: „Dalárdánk” 2007 december 5-én alakult a téglagyári Keresztnél Sefcsik Gergely javaslatára, hét, már élete delén jóval túl járó férfi részvételével. Célunk elsősorban saját örömünkre közösen énekelni. Mit énekelünk? Elsősorban népdalokat, ismert és kevésbé ismert katonanótákat, valamint érdekes műdalokat, szakrális énekeket. Alkalmanként önkényesen megváltoztatunk refréneket és szöveg összefüggéseket. Vannak alkalmak maikor a magunk által szervezett megemlékezéseken, ünnepeken egy erre a célra összegyűlt közönség előtt énekelünk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt terített asztalunkhoz a Szent László heti közös nótázásra a Plébánia udvarba!

Június 27. szerda 19 óra: Szent László szobor koszorúzása

Helyszín: Szent László tér

19:15: Jelenczki István: Égi élő igazság című filmjének vetítése, amely a Szentkoronáról szól. A vetítés után beszélgetés a filmről.

Helyszín: Zenálkó Etel Közösségi Ház

Szervező: Római Katolikus Plébánia

Leírás: A Szent László szobor koszorúzását követően vetítésre kerül a Zenálkó Etel Közösségi Házban Jelenczki István: Égi élő igazság című filmje. A vetítést követően beszélgetési lehetőség lesz a film rendezőjével. A film 2008-ban készült állami támogatás nélkül. A film a Magyar Szent Koronáról szól. A ma élő magyarok számára bemutatja a több mint ezer éves folyamatot, ahogy korszerűen, absztrakt módon összefoglalja és kifejezi a mindenkori magyarság és Isten kapcsolatát a Szent Korona által. A film elmélyíti a néző ismereteit a Szent Koronáról, nem középiskolás és nem is egyetemi szinten, mert jelenleg ilyen ismereteket nem lehet intézményesen elsajátítani.

Június 29. péntek 19 óra:

Magyar Királyi Udvarok zenéje Szent Lászlótól Mátyás királyig

Előadó: Musica Historica zenekar

Helyszín: Plébánia udvar, rossz idő esetén Szent László Templom

Leírás: A Musica Historica Együttes 1988-ban alakult Budapesten, Csörsz Rumen István vezetésével. Az Európa szerte elismert zenekar munkájához komoly kutatások adják a hátteret. Az együttes repertoárján a XI-XIX. századi „régi zene” értendő, elsősorban magyar, közép-európai, valamint török udvari zene bemutatása során. Műsoraikban megszólal a világi, valamint a korabeli egyházi zene, mind énekes, mind hangszeres előadásban. A sok év alatt 1200-nál több rangos előadást tudhatnak maguk mögött. Gyakran koncerteznek külföldön, így Olaszországban, Törökországban, Ausztriában, Lengyelországban, Németországban, Csehországban, a Felvidéken, Erdélyben. A zene által képzeletben hagyjuk magunkat visszavezetni a dicsőséges magyar középkorba. Örüljünk, hogy hallhatjuk itt a Duna mellett eleink zenéjét. Hozzuk el barátainkat, jutalmazzuk meg vele szeretteinket, ismerőseinket. Nem okozunk csalódást.