Április 22. hétfő: Húsvéthétfő

09:00:                                                Szent István Templom

11:00: +Erzsébetért és élő és +Családtagokért         Szent László Plébániatemplom

Április 23. kedd: Kedd húsvét nyolcadában
08:00:                                                Szent László Plébániatemplom18:00:                                                Szent István Templom

20:30: Imaóra                                  Szent István Templom

 Április 24. szerda: Szerda húsvét nyolcadában

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele        Közösségi Terem

18:00:                                                 Szent István Templom

 Április 25. csütörtök: Csütörtök húsvét nyolcadában

18:00:                                                 Szent István Templom

 Április 26. péntek: Péntek húsvét nyolcadában

18:00:                                                 Szent István Templom

 Április 27. szombat: Szombat húsvét nyolcadában

16:30:  görög katolikus liturgia       Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: +Dósa Mihályné Terézia (halálának 58. évf.)    Nagyboldogasszony Kápolna

 Április 28. vasárnap: Húsvét 2. vasárnapja, Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja

09:00: +Németh István Édesapáért és +Nagyszülőkért és élő Eszter unokáért 13. születésnapjára                              Szent István Templom

11:00: Főpásztor szándékára          Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                 Szent István Templom

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője

2019. április 21, Húsvétvasárnap, Urunk feltámadása

  

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya[kukac]gmail.com, Web: battaplebania.hu

Takács Géza atya telefonszáma: 06-30-974-3689

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig.

Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

 

Kedves Matyi atya, Németh István képviselő-testületi elnök, testületi tagok! Kedves Hívek!

 Meghatódottan és fájó szívvel köszönök el mindnyájuktól. Köszönöm a virágvasárnapi diákmisén elhangzó kedves méltatást.

Hálás vagyok, hogy hosszú évtizedekig tagja lehettem az egyházközségnek és szolgálatommal segíthettem, gazdagíthattam annak életét, hogy az általam szervezett programokkal felejthetetlen pillanatokat ajándékozhattam a gyermekeknek és a felnőtteknek. Remélem, hogy szeretettel, lelkesedéssel végzett munkám nem volt hasztalan és sokakat megnyertem az élő Krisztussal való személyes találkozásra, az értékes emberi kapcsolatok fontosságára, az ifjúsággal való törődés időszerűségére, az önzetlen másokért cselekvés örömére, az igényes kultúra megtartására, a mély hazaszeretet megélésére.

„Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.”      Assisi Szent Ferenc

 

Strauszné Könözsi Vera karnagy, a Musica Divina Egyesület alapítója

 

Rendelkezés a jövedelemadó 1 %-ról:

Az idei évben is kiemelten fontos, hogy rendelkezzen adója egyházi egy százalékáról.

Felhívjuk a Kedves Testvérek figyelmét, hogy 2018. évben beadott nyilatkozatot a NAV újabb rendelkezésig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig a következő években is figyelembe veszi.

A lehetőségekről a nav.gov.hu és az egyszazalek.katolikus.hu oldalakon tájékozódhatnak.

Kérjük abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít!

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

  1. Imaóra következő időpontja: 2019. április 23. kedd, 20:30.
  2. A Noé Bárkája Zenekar hangszeres zenésztársakat (elsősorban billentyűst, ill. dobost) keres. Várjuk azok jelentkezését, akik a kéthetes gyakoriságú rendszeres miseszolgálatot és az ezzel járó állandó feladatokat vállalni tudják!
  3. Felnőtt hittan: hétfőnként 19-tól a Szent István Templom Közösségi termében.
  4. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
  5. Szeretettel várjuk a baba-mama klubba szerdánként 9:30-tól az édesanyákat és kicsi gyermekeiket. Vezető: Sonn-Mészáros Andrea. Tel: 06-30-50116655
  6. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS:

  1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72[kukac]gmail.com
  2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó mellett a jobb oldali perselybe dobhatja.

 

„Ismét kapható a közismert Mária-csodásérem helyi – százhalombattai változata, melynek a Szent István templom most befejezett felújítása és a közelgő ünnepek adnak aktualitást. A medál két oldala a templomhoz kötődő két művész munkáját dicséri. Az előlapon Petrás Mária keramikusművész (a templomi keresztút alkotója) kisplasztikájának másolata látható, mely Máriát a kis Jézussal (Babba Mária) ábrázolja. A hátoldalon a Makovecz Imre által tervezett templomunk dombornyomata található. Az érem Guth Gabriella ötvösművész munkája, a színezüstből készült, fémjelzett példányok az irodában megvásárolhatók. Ára: díszdobozban 9600 Ft.”

 

Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a Gábriel Könnye Temetkezési Kft. a Nagyboldogasszony Kápolnában lévő irodáját felszámolta. A százhalombattai hozzátartozókat az Érd-Ófalu, Alsó utcai irodájukban várják szeretettel.