Július 15. hétfő: Szent Bonaventura püspök és egyháztanító

11:00: Haumann Józsefné szül: Poszpisek Mária Anna temetése

18:00:                                                               Szent István Templom

Július 16. kedd: Köznap, Kármelhegyi Boldogasszony
08:00:                                                  Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                                Szent István Templom

20:30: Imaóra                                                 Szent István Templom

 Július 17. szerda:  Köznap, Szent Zoerárd-András és Benedek remeték, Boldog Gojdics Pál Péter püspök és vértanú

15:00: Hajzer Barnabás temetése

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele        Közösségi Terem

18:00: +Pál testvérért és +Brigi mamáért       Szent István Templom

 Július 18. csütörtök: Szent Hedvig királynő

18:00:                                                                 Szent István templom

 Július 19. péntek: Köznap

08:00: +Péter Béláné szül: Bognár Gizelláért        Sz László Plébániatemplom

11:00: + Péter Béláné szül: Bognár Gizella temetése

18:00: +Nagyszülőkért                                      Szent István Templom

 Július 20. szombat: Köznap, Szent Apollinaris (Apollinárisz) püspök és vértanú, Szűz Mária szombati emléknapja

16:30: görög katolikus liturgia                Nagyboldogasszony Kápolna

18:00:                                                              Nagyboldogasszony Kápolna

 Július 21. vasárnap: Évközi 16. vasárnap

09:00: Agócs, Kelemenics, Bendák, Szendrei és Szemere Család +Tagjaiért                                                          Szent István Templom

11:00:                                                                Szent László Plébániatemplom

18:00: Főpásztor szándékára                   Szent István Templom

 

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője

2019. Július 14. Évközi 15. vasárnap

 

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya[kukac]gmail.com, Web: battaplebania.hu

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig.

Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

 1. Imaóra következő időpontja: 2019. július 16. kedd, 20:30.
 2. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
 3. A baba-mama klub a nyári szünet ideje alatt alkalomszerűen tart összejöveteleket. Aki csatlakozna a következő telefonszámon èrdeklődhet: +36 30 5011 665
 4. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS:

 1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72[kukac]gmail.com
 2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó mellett a jobb oldali perselybe dobhatja.

 

„Ismét kapható a közismert Mária-csodásérem helyi – százhalombattai változata, melynek a Szent István templom most befejezett felújítása és a közelgő ünnepek adnak aktualitást. A medál két oldala a templomhoz kötődő két művész munkáját dicséri. Az előlapon Petrás Mária keramikusművész (a templomi keresztút alkotója) kisplasztikájának másolata látható, mely Máriát a kis Jézussal (Babba Mária) ábrázolja. A hátoldalon a Makovecz Imre által tervezett templomunk dombornyomata található. Az érem Guth Gabriella ötvösművész munkája, a színezüstből készült, fémjelzett példányok az irodában megvásárolhatók. Ára: díszdobozban 9600 Ft.”

 A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus küldetésnyilatkozata

 1. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia.
 2. Az Eucharisztia „életforrás”. Így az egyes hívő, a hívek közössége és a társadalom számára erőforrás lehet. A NEK célja, hogy erre rávilágítson, kutassa és bemutassa.
 3. A NEK feladata a katolikus hívek hitbeli, tudásbeli, hitvédelmi megerősítése, hogy egyéni és plébánia szinten, még elkötelezettebben belegyökerezve a katolikus hagyományba, hitvalló keresztényekként éljék életüket, és megújult missziós lelkülettel adják tovább az örömhírt a világnak. Ezzel is kivegyék a részüket Európa újraevangelizálásában. A megújult, és hitükben megerősödött hívek segítségével szolgálja a NEK a plébániák megújulását. Ezt a folyamatot segítik a felkészülés éveiben a különböző szintű képzések, kurzusok, találkozók, lelkigyakorlatok, kiadványok, tájékoztatók stb. A Kongresszus ezért tudományos fórum is, aminek feladata, hogy segítse az Oltáriszentség tiszteletét a gyakorlatban, közérthető és kézzelfogható módon.
 4. A NEK, nemzetközi jellegénél fogva, a magyar egyház és társadalom aktuális kérdéseit nemzetközi kontextusban tudja látni és láttatni. A nemzetközi tapasztalatok által akarja megújítani a társadalmat. Fontos, hogy a sajátosan magyar értékeket nemzetközi szinten tudja terjeszteni. Itt egyházi, lelki, történelmi, kulturális, művészeti, nemzeti stb. értékekről van szó.
 5. A NEK céljai között szerepel a „sajátos katolikus és magyar értékek” felkutatása és a mai nyelven való kommunikációja: egyházzenei, egyházi művészeti, liturgiai, stb.
 6. Az Eucharisztia az élet kenyere, ezért a NEK feladata horizontális síkon is kézzelfogható: társadalmi, szociális, karitatív programok, valamint a szegények felé való nyitottság kell, hogy szerves részét képezzék.
 7. A NEK lehetőséget ad arra, hogy a párbeszédet és az egymás jobb megértését segítse a különböző felekezetek, vagy akár más vallások között. Helyet adhat a közös, szociális, karitatív összefogásra.
 8. A NEK célkitűzései közé tartozik, hogy Jézus tanítása szerint a mi katolikusságunk kovász legyen a magyar társadalomban, és miközben megerősödünk ebben az identitásunkban, „eucharisztikus” kovász kívánunk lenni az emberek és a felekezetek között.
 9. Végül a NEK az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust kívánja megdicsőíteni, ünnepelni, bemutatni és közel hozni minden jó szándékú emberhez.