Július 8. hétfő: Köznap

18:00: +Liszkai Istvánért és +Családtagjaiért     Szent István Templom

Július 9. kedd: Köznap, Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai,
vértanúk
08:00:                                                   Szent László Plébániatemplom

18:00: +Ottóért és élő Józsefért                        Szent István Templom

Július 10. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele        Közösségi Terem

18:00:                                                                Szent István Templom

Július 11. csütörtök: Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje

A mai napon 2016-ban hunyt el Takács Nándor, a Székes-
fehérvári Egyházmegye korábbi püspöke

18:00:                                                                 Szent István templom

Július 12. péntek: Köznap

08:00:                                                   Szent László Plébániatemplom

13:30: +Pataki Gyula gyászmiséje        Szent László Plébániatemplom

15:00: + Pataki Gyula temetése

18:00:                                                                Szent István Templom

Július 13. szombat: Köznap, Szent Henrik,

Szűz Mária szombati emléknapja

08:00:                                                                Szent István Templom

16:30: görög katolikus liturgia                Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: A Mária Légió élős és + Tagjaiért Nagyboldogasszony Kápolna

Július 14. vasárnap: Évközi 15. vasárnap

09:00: Hálából az elmúlt boldog 30 évért         Szent István Templom

11:00: Gyermekek 25 éves házassági évfordulója alkalmából

és unokákért hálából                Szent László Plébániatemplom

12:00: Sebastian keresztelője

14:00: Mátyás Róbert keresztelője        Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                               Szent István Templom

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője

2019. Július 7. Évközi 14. vasárnap

 

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya[kukac]gmail.com, Web: battaplebania.hu

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig.

Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

 

Kedves Testvérek! 

A nyár javában tart, és sokan indulnak útnak nyaralni, kikapcsolódni. Figyeljünk oda, hogy testi kikapcsolódásunk mellett a lelki kikapcsolódásra is jusson idő. A felhőtlen szórakozás mellett ne feledkezzünk el sem az Úrral való kapcsolatunkról, sem a megfelelő mennyiségű ivóvíz beviteléről sem. Fokozott figyelemmel kísérjük fiataljaink életét, különösen az éjszakait, ne okozzanak sem magukban kárt, sem másban, nehogy megbánással teli nyaruk legyen. Ahogy Szent Pál is mondja: „Akár esztek tehát, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!” (1Kor 10,31)

A https://katolikus.hu/hatter/3743 oldalon tájékozódhatnak a Balaton környéki miserendről. Ahol térképes keresést is végezhetnek, így könnyítve meg a Testvérek dolgát, nehogy vasárnapi mise nélkül maradjanak, így szalasztva el az Úrral való bensőséges találkozást. Továbbá az AndroKat android-telefonos alkalmazáson keresztül is tudnak tájékozódni.

 

Áldott, élményekben gazdag nyarat kívánok:

Illéssy Mátyás

Plébános

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

 1. Imaóra következő időpontja: 2019. július 16 . kedd, 20:30.
 2. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
 3. A baba-mama klub a nyári szünet ideje alatt alkalomszerűen tart összejöveteleket. Aki csatlakozna a következő telefonszámon èrdeklődhet: +36 30 5011 665
 4. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS:

 1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72[kukac]gmail.com
 2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó mellett a jobb oldali perselybe dobhatja.

 

„Ismét kapható a közismert Mária-csodásérem helyi – százhalombattai változata, melynek a Szent István templom most befejezett felújítása és a közelgő ünnepek adnak aktualitást. A medál két oldala a templomhoz kötődő két művész munkáját dicséri. Az előlapon Petrás Mária keramikusművész (a templomi keresztút alkotója) kisplasztikájának másolata látható, mely Máriát a kis Jézussal (Babba Mária) ábrázolja. A hátoldalon a Makovecz Imre által tervezett templomunk dombornyomata található. Az érem Guth Gabriella ötvösművész munkája, a színezüstből készült, fémjelzett példányok az irodában megvásárolhatók. Ára: díszdobozban 9600 Ft.”

 

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus küldetésnyilatkozata

 1. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia.
 2. Az Eucharisztia „életforrás”. Így az egyes hívő, a hívek közössége és a társadalom számára erőforrás lehet. A NEK célja, hogy erre rávilágítson, kutassa és bemutassa.
 3. A NEK feladata a katolikus hívek hitbeli, tudásbeli, hitvédelmi megerősítése, hogy egyéni és plébánia szinten, még elkötelezettebben belegyökerezve a katolikus hagyományba, hitvalló keresztényekként éljék életüket, és megújult missziós lelkülettel adják tovább az örömhírt a világnak. Ezzel is kivegyék a részüket Európa újraevangelizálásában. A megújult, és hitükben megerősödött hívek segítségével szolgálja a NEK a plébániák megújulását. Ezt a folyamatot segítik a felkészülés éveiben a különböző szintű képzések, kurzusok, találkozók, lelkigyakorlatok, kiadványok, tájékoztatók stb. A Kongresszus ezért tudományos fórum is, aminek feladata, hogy segítse az Oltáriszentség tiszteletét a gyakorlatban, közérthető és kézzelfogható módon.
 4. A NEK, nemzetközi jellegénél fogva, a magyar egyház és társadalom aktuális kérdéseit nemzetközi kontextusban tudja látni és láttatni. A nemzetközi tapasztalatok által akarja megújítani a társadalmat. Fontos, hogy a sajátosan magyar értékeket nemzetközi szinten tudja terjeszteni. Itt egyházi, lelki, történelmi, kulturális, művészeti, nemzeti stb. értékekről van szó.
 5. A NEK céljai között szerepel a „sajátos katolikus és magyar értékek” felkutatása és a mai nyelven való kommunikációja: egyházzenei, egyházi művészeti, liturgiai, stb.
 6. Az Eucharisztia az élet kenyere, ezért a NEK feladata horizontális síkon is kézzelfogható: társadalmi, szociális, karitatív programok, valamint a szegények felé való nyitottság kell, hogy szerves részét képezzék.
 7. A NEK lehetőséget ad arra, hogy a párbeszédet és az egymás jobb megértését segítse a különböző felekezetek, vagy akár más vallások között. Helyet adhat a közös, szociális, karitatív összefogásra.
 8. A NEK célkitűzései közé tartozik, hogy Jézus tanítása szerint a mi katolikusságunk kovász legyen a magyar társadalomban, és miközben megerősödünk ebben az identitásunkban, „eucharisztikus” kovász kívánunk lenni az emberek és a felekezetek között.
 9. Végül a NEK az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust kívánja megdicsőíteni, ünnepelni, bemutatni és közel hozni minden jó szándékú emberhez.