Március 25. hétfő: Urunk születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony

18:00: + Lakatos Ferenc                                   Szent István Templom

Március 26. kedd: Köznap
08:00:                                                   Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                                       Szent István Templom

20:30: Imaóra                                                           Szent István Templom

 Március 27. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele        Közösségi Terem

17:00:  Előre megszentelt áldozatok liturgiája (g.kat)                   Kápolna

18:00:                                                                       Szent István Templom

 Március 28. csütörtök: Köznap

15:00 Papp Mihályné temetése utána szentmise a Szent László Templomban

18:00:                                                                       Szent István Templom

 Március 29. péntek: Köznap

07:30: Keresztút                                     Szent László Plébániatemplom

08:00:                                                   Szent László Plébániatemplom

17:30: Keresztút                                                 Szent István Templom

18:00:                                                                Szent István Templom

 Március 30. szombat: Köznap

16:00:  görög katolikus liturgia               Nagyboldogasszony Kápolna

18:00:                                                     Nagyboldogasszony Kápolna

 Március 31. vasárnap: Nagyböjt 4. vasárnapja

09:00: A Lovász és Miklós Család élő és +Tagjaiért

Szent István Templom

11:00: Főpásztor szándékára                     Szent László Plébániatemplom

18:00: +Mikulásik Lászlóért                             Szent István Templom

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője

2019. március 24, Nagyböjt 3. vasárnapja

  

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya@gmail.com, Web: battaplebania.hu

Takács Géza atya telefonszáma: 06-30-974-3689

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig.

Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

 

Nagyböjti idő:

A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti liturgia hangolja ugyanis a húsvéti misztérium megünneplésére mind a keresztségre készülőket a keresztény beavatás különféle fokozatai által, mind a hívőket is, akik visszaemlékeznek keresztségükre és bűnbánatot tartanak.

 

ZARÁNDOKLAT A VÁROSÉRT

Előzetesen tájékoztatjuk a Kedves Testvéreket, hogy a nagyböjti időszakban az idén 8. alkalommal megtartjuk a „Zarándoklat a Városért” rendezvényünket, amelynek időpontja a tavalyihoz hasonlóan Virágvasárnap előtti szombaton, azaz április 13-án lesz időjárástól függetlenül. A részletes tájékoztatást időben megjelentetjük.

Illéssy Mátyás                                     Németh István

plébános                                            világi elnök

 

A „Matrica” Múzeum és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Százhalombattai csoportja szeretettel várja Önöket

Domonkos László: A Héjjas-nyárfa árnyékában

című könyvének bemutatójára

„Egy ember, aki tett a magyar végzet ellen.”

Időpont: 2019. március 29-én, pénteken 17.00 órakor

Helyszín: „Matrica” Múzeum – Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

  1. Kedves Testvérek! Nagyböjtben csütörtöki napokon lelkigyakorlat sorozatot tartunk a 18 órakor kezdődő szentmise keretében. A szentmisék előtt és után gyónási lehetőséget biztosítunk. Kérjük minél többen jöjjenek el ezekre az alkalmakra, hogy együtt készülhessünk a húsvét méltó megünneplésére.
  2. Imaóra következő időpontja: 2019. március 26. kedd, 20:30.
  3. A Noé Bárkája Zenekar hangszeres zenésztársakat (elsősorban billentyűst, ill. dobost) keres. Várjuk azok jelentkezését, akik a kéthetes gyakoriságú rendszeres miseszolgálatot és az ezzel járó állandó feladatokat vállalni tudják!
  4. Felnőtt hittan:hétfőnként 19-tól a Szent István Templom Közösségi termében.
  5. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
  6. Szeretettel várjuk a baba-mama klubba szerdánként 9:30-tól az édesanyákat és kicsi gyermekeiket. Vezető: Sonn-Mészáros Andrea. Tel: 06-30-50116655
  7. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.
  8. Tudomány a hétköznapokban címmel beszélgetés lesz Diósdon a Kocsis utcai Óvodában 2019. március 25-én 18 órai kezdettel. Vendég Csókay András idegsebész főorvos. Téma: A szenvedés teremtő energiája – Krisztus jelenléte az orvostudományban. A részvétel ingyenes. Önkéntes támogatását a helyszínen elhelyezett dobozba helyezheti el, amellyel a Bátor Kicsi Lélek Alapítványt segíti!

 

GÖRÖGKATOLIKUS HIRDETÉS:

István atya minden Kedves Testvérünket szeretettel várja:

2019. március 27-én szerdán 17 órától Előre megszentelt áldozatok liturgiáját fogja végezni Kovács István görögkatolikus parókus atya a Nagyboldogasszony Kápolnában.

A liturgiát Nagy Szent Gergely pápának köszönhetjük, amit a világ katolikusainak szánt, ezért görögül és latinul is megírta. Ma már csak a keleti egyházak végzik ezt a szertartást, gyönyörű dallamvilággal.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS:

  1. A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72[kukac]gmail.com
  2. Kedves Hívek! Aki pénzadománnyal szeretné támogatni a Karitász munkáját, az a belső bejárati ajtó mellett a jobb oldali perselybe dobhatja.

 

„Ismét kapható a közismert Mária-csodásérem helyi – százhalombattai változata, melynek a Szent István templom most befejezett felújítása és a közelgő ünnepek adnak aktualitást. A medál két oldala a templomhoz kötődő két művész munkáját dicséri. Az előlapon Petrás Mária keramikusművész (a templomi keresztút alkotója) kisplasztikájának másolata látható, mely Máriát a kis Jézussal (Babba Mária) ábrázolja. A hátoldalon a Makovecz Imre által tervezett templomunk dombornyomata található. Az érem Guth Gabriella ötvösművész munkája, a színezüstből készült, fémjelzett példányok az irodában megvásárolhatók. Ára: díszdobozban 9600 Ft.”

 

Kedves Testvérek!

Szeretném a figyelmeteket felhívni egy dátumra. Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony napja. Égi Édesanyánknak az a napja, amikor elhangzik az angyali Üdvözlet Gábor Arkangyaltól és amikor a „méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát és az Ige testé lőn”.

Ezen Szent események alkalmából Bálint Sándor mélyen vallásos néprajzkutató megtalálta a régmúlt vallásos közösségében azt a szokást, hogy március 25-e vigíliáján (előestéjén) a templomban sok helyen elmondták az „ezer Üdvözlégyet”.

Már két alkalommal mi is megtettük ezt, jó lenne a Szűzanya iránti tiszteletből, és népünk valamint a világ engesztelése céljából most is elmondanánk az Imát.

A gyakorlati lebonyolítás az eddigi tapasztalatokon okulva a következő lenne:

Március 24-én (vasárnap) 17 órától kb. 25-én (hétfő) hajnali 1 órára tudnánk az Imát befejezni. Ha többen vagyunk, nem kell mindenkinek imádkozni egyszerre, ez felváltva történhet. Az a kérésem, hogy készítünk egy óránkénti beosztást, és telefonon, vagy személyesen a Szent István Templomban iratkozzanak fel a Kedves Testvérek. Az a jó, ha huzamosan több órás jelenlétre lehetne számítani, de aki egy-két órát vállal az esti, éjszakai órákban, azt is megköszönjük.

Mindannyiunknak van amit megköszönhetünk a Szűzanyánknak és bizonyára vannak kéréseink is. Magyarországnak, a Világ Engesztelő Országává kell válnia Égi Édesanyánk kérésére! Ennek is eleget tudunk tenni. Imádkozzunk másokért, a megfogant életek megszületéséért. Cselekedetünk méltó kezdet lehet a Nagyböjti időre való felkészülésben. Köszönöm figyelmeteket, és egyben készüljünk a 8. Zarándoklatra a városért, ami április 13-án lesz.

 

Illéssy Mátyás, plébános                                  Németh István, világi elnök