Szeptember 16. hétfő: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk

18:00:                                                               Szent István Templom

Szeptember 17. kedd: Bellarmin Szent Róbert püspök és egyháztanító, Bingeni Szent Hildegárd apátnő és egyháztanító
08:00:                                                   Szent László Plébániatemplom
18:00:                                                                Szent István Templom
Szeptember 18. szerda:  Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafüzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele        Közösségi Terem

18:00:                                                                Szent István Templom

Szeptember 19. csütörtök: Szent Januáriusz püspök és vértanú

18:00: Élő Máriáért és a Szűzanyáért                       Szent István Templom

Szeptember 20. péntek: Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong fHaszang szent Pál és társaik, vértanúk

08:00:                                                          Szent László Plébániatemplom

18:00: +Biksi Istvánné Pannikáért                     Szent István Templom

Szeptember 21. szombat: Szent Máté apostol és evangélista

16:30: görögkatolikus liturgia                 Nagyboldogasszony Kápolna

15:00: esküvő                                                    Szent István Templom

18:00: +Szülőkért: Rontó Juliannáért (halálának 40. évf.) és Horváth Györgyért (halálának 26. évf.)                Nagyboldogasszony Kápolna

Szeptember 22. vasárnap: Évközi 25. vasárnap

09:00: Élő Erzsébetért születésnapjára és megtéréséért, és +Édesanyáért, Nagymamáért                             Szent István Templom

10:00: Zsombor gyermek keresztelője

11:00:                                                        Szent László Plébániatemplom

12:00: Albert gyermek keresztelője

18:00:  +Pálért, +Dávidkáért és élő Szülőkért    Szent István Templom

 

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője

2019. Szeptember 15. Évközi 24. vasárnap

 

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya[kukac]gmail.com, Web: battaplebania.hu

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig,

Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

 1. Felnőtt hittanra hétfőnként 19 órára várja Mátyás atya a kedves híveket, a 18 éven felüli fiatalokat ifjúsági hittanra péntekenként szintén 19 órára.
 2. Imaóra következő időpontja: 2019. szeptember 24. kedd, 20:30.
 3. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
 4. A baba-mama klub a nyári szünet ideje alatt alkalomszerűen tart összejöveteleket. Aki csatlakozna a következő telefonszámon érdeklődhet: +36 30 5011 665
 5. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72[kukac]gmail.com

 

Egyházmegyei hirdetés:

 • Alzheimer Világnap 2019. szeptember 21. A székesfehérvári program megnyitója 10 órakor lesz a Városház téren. A megnyitó után színpadi előadások, tematikus sátrak és szakmai konferencia keretében kerülnek bemutatásra a témakört érintő kérdések és válaszok. A program keretében 13 órakor szentmisében imádkozunk a betegségben érintettekért és családtagjaikért a Szent Imre templomban.
 • Egyházmegyénk hagyományos bodajki ifjúsági zarándoklata szeptember 27-28-án kerül megrendezésre. A zarándoklatra különösen azokat a fiatalokat várják, akik ebben az évben részesültek, vagy a következő évben részesülnek a bérmálás szentségében.
 • Szeptember 29-én kerül megrendezésre a hagyományos makkosmáriai zarándoklat és búcsú. Az ünnepi szentmise 11:30-kor kezdődik. Imádkozzunk együtt a Fogolykiváltó Boldogasszonyhoz, hogy közbenjárására lelki és testi rabságainkból Krisztus által felszabaduljunk az istengyermeki szabadságra.
 • A Nagymarosi Katolikus Ifjúsági Találkozó 2019. október 5-én kerül megrendezésre. Bővebb információt a nagymaros.katolikus.hu honlapon találnak.

Az eucharisztikus kongresszusok egyik kiemelt eseménye az elsőáldozás, amire a nyitó szentmisén kerül sor. Így lesz ez Budapesten is, 2020. szeptember 13-án, délután 4 órától a Puskás Ferenc Stadionban.

Az elsőáldozás nem más, mint az első találkozás az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a gyermekünk elsőáldozása meghitt, emlékezetes esemény legyen számára. Olyasvalami, ami megtartja őt a nehezebb időszakokban, erőt ad, ha megfárad élete során. A legtöbb gyermek saját plébániai közösségében lesz elsőáldozó, és veszi magához először ezt az életre szóló erőforrást.

2020-ban, a Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén ez a személyes találkozás egészül ki egy további, életre szóló élménnyel: a közösség erejének megtapasztalásával.

Az Oltáriszentségben jelen levő Jézussal való találkozás ebben a nemzetközi közösségben megmutat valamit az egyház egyetemességéből és tanúságtevő küldetéséből is a világ felé.

Olyan lehetőség ez, ami egy emberöltő alatt egyszer adódik: akik az 1938-as budapesti kongresszuson részt vettek, egész életükben meghatározó élményként adták tovább emlékeiket a családjuknak.

Nem kétséges, hogy örömmel ajándékoznánk meg gyermekeinket egy ilyen élménnyel. Az eseménnyel kapcsolatban ugyanakkor számtalan kérdés vetődhet fel bennünk: Kik vehetnek részt a szentmisén? Hány kísérője lehet egy elsőáldozónak? Milyen messze lesznek a gyerekek a szüleiktől? Hogyan tudunk majd eljutni a stadionba? Mi lesz, ha esik az eső?

Szeretnénk, ha minden szülő nyugodt szívvel engedné gyermekét erre a nagyszabású lelki kalandra, ezért összeállítottuk a leggyakoribb kérdésekből és az azokra adott válaszokból álló listát, ami alább, a 70 kérdés, 70 válasz az eseményről részben olvasható.

(https://www.iec2020.hu/hu/nyito-szentmise-elsoaldozassal)

Az elsőáldozók regisztrációja a Székesfehérvári Egyházmegyében, az Egyházmegyei Hivatalban, az egyházmegye (NEK-es) szervezőasszisztensén keresztül központilag történik, akihez a hitoktatók, plébánosok juttatják el a helyben összegyűjtött névsort, ezért minden elsőáldozással kapcsolatos ügyet, kérdést a helyi plébániákon, a hitoktatókon keresztül lehet intézni, kell feltenni.

Az elsőáldozók hozzátartozóit, kísérőit egyénenként szükséges regisztrálni az Eucharisztikus Kongresszus regisztrációs felületén, ezt központilag az egyházmegye nem teszi meg! Természetesen segítünk a regisztrációban.

Az elsőáldozáson résztvevők legkésőbb szeptember 30-ig jelentkezniük kell a hitoktatóknál a kitöltött jelentkezési lap leadásával.

Az elsőáldozás feltétele ugyan az, mintha a saját plébánián történne, kiegészülve a központi esemény miatti programokkal:

–          elsőáldozásra való felkészítés, plébánosi javaslat

–          rendszeres részvétel a szentmiséken

–          részvétel a két egyházmegyei központi felkészítő programon

 

Elsőáldozásra Készülők Egyházmegyei Lelki Napja

 1. november 23. szombat, Székesfehérvár
 • 10:00 órakor püspöki szentmise (Prohászka templom, 8000 Székesfehérvár, Kaszap István u. 1.
 • 12:30 ebédszünet (mindenki hozzon szendvicset /a püspökségtől kapnak 1-1 kakaós csigát és almát)
 • 15:00-15:30 Közös szentségimádás (Szent Imre templom, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 4.)

Várható programok: (Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, 8000 Székesfehérvár, Liszt F. u. 1., illetve Ciszterci Szent István Gimnázium, 8000 Székesfehérvár, Jókai Mór u. 20.)

 • Tájékoztatás a NEK elsőáldozási előkészületeinek aktuális állásáról.
 • NEK-es játékos, ismeretterjesztő feladatok, kvíz, nyereményekért
 • Magyarországon szolgáló külföldi misszionáriusok bemutatják népük egyedi vallási szokásait
 • Közös éneklés, énektanulás, dicsőítés,
 • kiscsoportos játékok

A gyermekek magas létszáma (600 fő) és helyhiány miatt a szülők számára nem készülünk külön programokkal. A rendezvény ideje alatt egy infópontot létesítünk, ahol bárki érdeklődhet, regisztrálhat a kongresszus összes rendezvényére, szolgáltatására (pontos címet később adunk meg)

 

Elsőáldozásra Készülők Egyházmegyei Találkozója

 1. június 13. szombat, Székesfehérvár

A részletes program kidolgozás alatt van, amint elkészül, értesítjük az érintetteket!

Magát a jelentkezési lapot az illetékes hitoktatók fogják kiosztani és begyűjteni. A tájékoztató jelentkezési lap hátoldalán is rajta lesz.