Január 6. hétfő: Urunk megjelenése (Vízkereszt)

08:00:                                                   Szent László Plébániatemplom

13:00: Hegedűs József temetése

18:00: +Édesanyáért és Édesapáért              Szent István Templom

Január 7. kedd: Penyaforti Szent Rajmund áldozópap
08:00:                                                        Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                                       Szent István Templom

 Január 8. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafüzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele      Közösségi Terem

18:00: A Százhalombattáról és környékéről „málenkij robotra” elhurcoltakért                                                            Szent István Templom

 Január 9. csütörtök: Köznap

18:00: +Balogi Gézáért (halálának 3. évf.)          Szent István Templom

 Január 10. péntek: Köznap

08:00:                                                   Szent László Plébániatemplom

18:00:  Bolla és Izsó Család élő és +Tagjaiért        Szent István Templom

 Január 11. szombat: Köznap

16:30: görögkatolikus liturgia                 Nagyboldogasszony Kápolna

18:00:                                                     Nagyboldogasszony Kápolna

 Január 12. vasárnap: Urunk megkeresztelkedése

Emlékezzünk meg a Százhalombattáról és környékéről „málenkij robotra” elhurcoltakért

09:00: zenei szolgálat: Noé Bárkája Zenekar

+Kürty Jenőné Nagypataki Juditért (halálának 2. évf.)

Szent István Templom

11:00: +Kanicsár Jánosért (halálának 6. évf.)

Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                                        Szent István Templom

 

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője
2020. Január 5. Karácsony utáni II. vasárnap

 

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya[kukac]gmail.com, Web: battaplebania.hu

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig,Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

II. János Pál pápa imája

Uram, köszönöm Neked az ajándékba kapott éveket és évtizedeket. Köszönöm az életem minden eredményét, amivel megörvendeztettél és minden kudarcát, amivel a korlátaimra figyelmeztettél. Köszönöm a családtagjaimat, akik elviselnek, akik mellettem állnak és szeretnek. Uram, kérlek, bocsásd meg, amit rosszul tettem, és amit elmulasztottam. Köszönöm, hogy Te nem mégy nyugdíjba, hanem ma is mindent megteszel az üdvösségemre. Uram, adj nekem hálás szívet, hogy mindig észrevegyem: több okom van a hálára, mint a panaszra. Ments meg az irigységtől, elégedetlenségtől, nyugtalanságtól, a mindent-tudás látszatától és a mindent-jobban-tudás hazugságától, a gyanútól, hogy valaki mindig bántani akar. Ments meg a közönytől, a házsártos, barátságtalan viselkedéstől, az örökös zsörtölődéstől, a rút önzéstől, a mindent elborító keserűségtől és a hiábavalóság nyomasztó érzésétől. Uram, adj erőt, hogy békésen hordjam az öregkor terheit, humorral fogadjam a feledékenységem jeleit, erőtlenségemet, érzékszerveim tompulását, testi-szellemi erőm hanyatlását. Uram, adj bölcs szívet, hogy meg ne feledkezzem a végről itt, és a kezdetről odaát. Kérlek, adj kedvet a munkához, amit még elvégezhetek. Tégy hasznossá, hogy ne érezzem csak tehernek magamat és adj alázatot, hogy belássam, hogy egyre inkább másokra szorulok. Adj kedvet az imádsághoz, a Veled való beszélgetéshez. Adj világosságot, hogy jól lássam magam, és jól lássak másokat is. Adj jó kedvet és nyitottságot, hogy még mindig tudjak befogadni és adj szeretetet, hogy ne csak panaszkodjak mások hidegsége miatt, hanem árasszam a szereteted melegét. Uram, maradj az, aki mindig is voltál: a megbocsátó Édesatyám. Ez indítson arra, hogy én is tudjak megbocsátani. Ne engedd, hogy valaha is fáradt legyek a köszönet-mondáshoz. Ne engedd, hogy valaha is abbahagyjam a dicséretedet. Tartsd meg és növeld a hitemet. Szólj Uram, még hallja a Te szolgád!

PÁSZTORJÁTÉK 2019

Kedves hívek, szülők és gyerekek! Nagyon jól sikerült a karácsonyi színdarab előadása december 24-én! Ezúton köszönetünket fejezzük ki minden szereplőnek, résztvevőnek, technikai segítőnek, támogató szülőnek, az ötletadóknak (Mikulásik Levente és Gábor) és persze a nagy létszámban megjelent hallgatóságnak e különleges estéért, melyen Urunk megérkezését együtt ünnepelhettük! Az előadás teljes videója a Youtube videómegosztón megtalálható (https://www.youtube.com/watch?v=DIZWbj2MirQ), a plébánia honlapján keresztül szintén elérhető. Nézzük meg újra, de osszuk meg ismerőseinknek is, akik nem láthatták élőben!

 

LÁSZLÓ ATTILA újévi koncertje Százhalombattán

Az ifjú zenész mindig nagy érdeklődéssel és szeretettel várt vendég nálunk. Idei – immár megszokott – újévi koncertjét 2019. február 1-én (szombaton) 18 órától láthatjuk a Szent István templomban. (Jelen hirdetés olvasói elsőként értesülhetnek az eseményről, a publikus kampány csak később kezdődik!) A mindig különleges hangulatú százhalombattai koncert zenei programját ezúttal is jól ismert magyar- és világslágerek alkotják, de néhány meglepetés dal is tarkítja a listát (amit biztos, hogy ebben az összeállításban még sehol sem hallhattak a rajongók). A belépés ingyenes, adományokat ismét elfogadunk (a helyszínen támogatói jegyet lehet majd vásárolni). További részletek a kihelyezett plakátokon és a hirdetésekben.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

  1. A szkóla újra indult. Az első próba január 10-èn lesz, este 7-8-ig a hittanteremben. Azt követően kéthetente ugyan ebben az időben. Várjuk az énekes szolgálatra az egyházközség tagjait, gyermektől az idősig. Csatlakozni folyamatosan lehet. szeretettel vár: Subicz-Marsi Edit, kórusvezető, és Sonn-Mészáros Andrea, szervező.
  2. Felnőtt hittanra hétfőnként 19 órára várja Mátyás atya a kedves híveket, a 18 éven felüli fiatalokat ifjúsági hittanra péntekenként szintén 19 órára.
  3. Imaóra következő időpontja: 2020. január 14. kedd, 20:30.
  4. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
  5. A baba-mama klub újraindult. Időpontja: szerda, 9:30 – 11 óráig. Helyszíne: parkettás hittanterem (bejutás: oldalról). Szeretettel várjuk az édesanyákat és kisgyermekeiket. Szívesen fogadunk minőségi, kreatívan használható, jó állapotú játékokat. Vezeti: Sonn-Mészáros Andrea, tel.: +36 30 501 1665
  6. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.

 

GÖRÖGKATOLIKUS HIRDETÉS:

A Szentföldi zarándoklatra az utazási iroda közlése értelmében 2020. november hónapban kerül sor. Jelentkezni az első részlet befizetésével lehet, ami december hónapban 80.000,- forint. Utána minden hónap elején (lehetőleg tizedikéig) 30.000,- forintos részletekben kell befizetni a fennmaradó összeget.

Az előzetes program, a jelentkezés és a befizetés miatt Wéber Tamást keressék.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72[kukac]gmail.com

 

 

Gyerektorták és különböző alkalmakra torták készítését vállaljuk. Info: gyerektortak@gmail.com, facebook: Lianna Bakehouse, vagy Sz. Máté kántortól.