Március 16. hétfő: Köznap

18:00:                                                                Szent István Templom

Március 17. kedd: Köznap
08:00:                                                         Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                                        Szent István Templom

Március 18. szerda: Köznap

16:30: Az imacsoportok tagjai csak saját felelősségükre jöjjenek  

            Prohászka Imaszövetség, a Rózsafüzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele      Közösségi Terem

18:00:                                                                       Szent István Templom

Március 19. csütörtök: Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

18:00: +Szülőkért, Nagyszülőkért                       Szent István Templom

Március 20. péntek: Köznap

07:30: Keresztút                                     Szent László Plébániatemplom

08:00:                                             Szent László Plébániatemplom

17:30: Keresztút                                      Szent István Templom

18:00: +Prezenszki József (halálának 17. évf.)        Szent István Templom

Március 21. szombat: Köznap

16:30: görögkatolikus liturgia        Nagyboldogasszony Kápolna

18:00:                                                     Nagyboldogasszony Kápolna

Március 22. vasárnap: Nagyböjt 4. vasárnapja

09:00: zenei szolgálat: Noé Bárkája zenekar

+Lenkei Ernőért                                      Szent István Templom

11:00:                                                         Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                       Szent István Templom

 

Ez év júniusában két, Plébániánkhoz kötődő kispapot szentel megyéspüspöke pappá.

Győri Balázs István szentelése 2020. június 24-én szerdán lesz Székesfehérváron, elsőmiséjét Százhalombattán a Szent István Templomban tartja 2020. június 25-én csütörtökön 18 órától.

Kalányos Ottó szentelése 2020. június 29-én lesz Gyulafehérváron. Újmiséje Százhalombattán 2020. július 19-én lesz.

Kérjük a Kedves Testvéreket, aki pénzadománnyal szeretné támogatni kispapjainkat, a Szent István és Szent László Templomokban a kispapok számára kijelölt perselybe dobhatja adományát, vagy név szerint az irodában adhatja le. Támogatásukat hálásan köszönjük.

 

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia

Értesítője 2020. Március 15.

Nagyböjt 3. vasárnapja

 

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya[kukac]gmail.com, Web: battaplebania.hu

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig, Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

 

Kedves Testvérek!

Akik 2020 évi egyházadójukat szeretnék rendezni, a szentmisék előtt és után vagy irodaidőben befizethetik a Szent István Templom irodájában. A Szent László Templomban és a Nagyboldogasszony Kápolnában a sekrestyében.

Átutalással (Raiffeisen bank vezetett számlánkra, számlatulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia, számlaszám:12023008-00157325-00100004) rendezhetik.

 

A Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia körlevélben kéri a Kedves Híveket, lehetőségüktől függően a Nagyböjti időszakban segítsék a Katolikus Karitász munkáját a 1356-os adományvonal hívásával.

 

Kedves Testvérek!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia járvánnyal kapcsolatos körlevelét a hirdetőtáblán illetve az MKPK honlapján olvashatják.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

  1. A szkóla szervezői várják énekes szolgálatra az egyházközség tagjait. Jelentkezéssel és próbával kapcsolatban keressék Sonn-Mészáros Andreát a +36 30 501 1665  telefonszámon.
  2. Felnőtt hittanra hétfőnként 19 órára várja Mátyás atya azokat a kedves híveket, akik keresztelkedni, elsőáldozni vagy bérmálkozni szeretnének.
  3. Imaóra következő időpontja: 2020. március 24. kedd, 20:30.
  4. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
  5. A baba-mama klub újraindult. Időpontja: szerda, 9:30 – 11 óráig. Helyszíne: parkettás hittanterem (bejutás: oldalról). Szeretettel várjuk az édesanyákat és kisgyermekeiket. Szívesen fogadunk minőségi, kreatívan használható, jó állapotú játékokat. Vezeti: Sonn-Mészáros Andrea, tel.: +36 30 501 1665
  6. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.
  7. Ez év őszén szeretnénk a 7. osztály fölötti fiataloknak, felnőtteknek bérmálkozást tartani. Kérjük jelentkezzenek az irodában vagy az illessy3[kukac]gmail.com e-mail címen.

 

Kedves Testvérek!

Szeretném figyelmeteket felhívni a közelgő Gyümölcsoltó Boldogasszony Ünnepére, ez Jézus Krisztus szeplőtelen fogantatásának nagy napja! Ekkor közölte Gábriel Arkangyal Máriával a nagy hírt… „Áldott vagy Te az asszonyok között, és áldott a Te méhednek gyümölcs, Jézus…”

A bennünket körülvevő események már úgy zajlanak, hogy hatása alól senki nem vonhatja ki magát. az elmúlt év Nagyböjtjében leégett Nyugat-Európa ikonikus temploma, a Notre Dame, túlléptek rajta, pedig figyelmeztetés volt! Ma a koronavírus kelt félelmet az egész világon, súlypontja Nyugat-Európa. Nem tehetjük meg, hogy ne keressük a Szűzanya oltalmát! A baj nagy!

Az „Ezer Üdvözlégy” elmondása régi archaikus szokás volt Magyarországon.

Kérem azok jelentkezését, akik március 24-én este 17 órától részben vagy végig részt szeretnének venni az „Ezer Üdvözlégy” elimádkozásában. Templomunkban ez nem példa nélküli. E cselekedet már háromszor megtörtént. Most különösen indokolt lenne e gyakorlatot megismételnünk.

Az 1000 ima kb 17 órától hajnali 1-2 óráig mondható el. Az imát a járvány mielőbbi megszűnéséért mondjuk engesztelésül a Világ számára. „Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg.”

  1. március 15.

Szeretettel:

Illéssy Mátyás                         Németh István

plébános                                világi elnök

 

MUSICA DIVINA EGYESÜLET HIRDETÉSE:

Kérjük támogassa adója 1 %-val a Musica Divina Egyesület működését, programjainak szervezését, hogy minél több színvonalas műsört tudjanak készíteni városunk lakói számára.

Adószám: 18519802-1-13

Támogatásukat előre is köszönjük.

Dr. Tóth Béla, elnök és Dr. Csehák Izolda, zenei vezető

 

NEK2020 hirdetések

Programokkal kapcsolatos regisztráció:

Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a NEK összes programja regisztrációhoz kötött, melyet a www.iec2020.hu honlapon keresztül tehetnek meg.

Azok a Kedves Testvéreink, akiknek az on-line regisztráció problémát jelent, kérjük jelentkezzenek az irodában, hitoktatónk, Orosz-Kántor Zsófia segít az elektronikus regisztrációban.

Legyünk vendéglátók!

Az Eucharisztikus Kongresszus szervezői olyan budapesti (vagy a fővárost 1 órán belül megközelíthető) családok, iskolák, plébániák jelentkezését várják, akik fiataloknak, nagyobb csoportoknak tudnának szállást biztosítani a kongresszus ideje alatt.

Passió2020

A 2020 április 4-ére tervezett passiójáték a világjárvány miatt elmarad. Később, egy tervezett időpontban kerül bemutatásra, melyre a megváltott jegyek érvényesek lesznek illetve visszaválthatók.

 

Kedves Testvérek!

Ebben az évben is meg szeretnénk a Nagyböjtben szervezni 9. alkalommal a „Zarándoklat a Városért”. Az időpont április 4-e, a Virágvasárnapot megelőző szombat. Gyülekező 9 órakor a szent István templomban.

Az útvonal a vasútépítés miatt: Szent István templom – Dunafüred – Déli-gát – Hajóállomás – Lovas-tanya vagy Régészeti Park – Cserkész Kereszt – Téglagyár – Szent László templomhoz kb 16 órára érünk. A zarándoklatot időjárástól függetlenül megtartjuk.

Szeretettel várunk mindenkit! Krisztus biztosan velünk lesz.

 

Egyben szeretném értesíteni a Kedves Testvéreket, hogy Mária Országa Imaközösség közös imájára hívja a Híveket elsőpéntekenként 16 órától a Várkert Bazár feletti Mária szobornál. Egy rózsafüzért mondunk el, Magyarország megújulásáért.

Útvonal: Déli pályaudvar, onnan villamossal a Várkert Bazárig, majd lépcsőn, mozgólépcsőn vagy lifttel lehet a szoborig feljutni. Az ima 50 percet vesz igénybe. A rózsafüzér imádkozást minden elsőpénteken 16 órától tartják az Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig.

 

Szeretettel:

Illéssy Mátyás                         Németh István

plébános                                világi elnök