Március 9. hétfő: Köznap

18:00:                                                   Szent István Templom

Március 10. kedd: Köznap
08:00:                                                Szent László Plébániatemplom
18:00:                                                 Szent István Templom
20:30: Imaóra                                    Szent István Templom
Március 11. szerda: Köznap

16:30: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafüzér társulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele      Közösségi Terem

18:00:                                                    Szent István Templom

Március 12. csütörtök: Köznap

18:00: Sefcsik Család +Tagjaiért   Szent István Templom

Március 13. péntek: Köznap

07:30: Keresztút                             Szent László Plébániatemplom

08:00:                                            Szent László Plébániatemplom

15:00: Várhelyi Elemérné temetése

17:30: Keresztút                             Szent István Templom

18:00: +Szülőkért, Nagyszülőkért   Szent István Templom

Március 14. szombat: Köznap

16:30: görögkatolikus liturgia        Nagyboldogasszony Kápolna

18:00:                                                  Nagyboldogasszony Kápolna

Március 15. vasárnap: Nagyböjt 3. vasárnapja

09:00: zenei szolgálat: Orgonás

Balla Károlyné Gizike lelki üdvéért    Szent István Templom

11:00: A Vejmola és Tóth Család élő és +Tagjaiért

Szent László Plébániatemplom

18:00:                                                Szent István Templom

 

Ez év júniusában két, Plébániánkhoz kötődő kispapot szentel megyéspüspöke pappá.

Győri Balázs István szentelése 2020. június 24-én szerdán lesz Székesfehérváron, elsőmiséjét Százhalombattán a Szent István Templomban tartja 2020. június 25-én csütörtökön 18 órától.

Kalányos Ottó szentelése 2020. június 29-én lesz Gyulafehérváron. Újmiséje Százhalombattán 2020. július 19-én lesz.

Kérjük a Kedves Testvéreket, aki pénzadománnyal szeretné támogatni kispapjainkat, a Szent István és Szent László Templomokban a kispapok számára kijelölt perselybe dobhatja adományát, vagy név szerint az irodában adhatja le. Támogatásukat hálásan köszönjük.

Százhalombatta Római Katolikus Plébánia Értesítője

2020. Március 8. Nagyböjt 2. vasárnapja

 

Elérhetőségek:

Illéssy Mátyás plébános hivatali mobil telefonszáma: 06-30-991-9-991

Plébánia (lakás) telefonszáma: 06-23-788-170

E-mail: illessy.matyas.atya[kukac]gmail.com, Web: battaplebania.hu

Irodai nyitva tartás a Szent István templomban:

Hétfő, szerda, péntek: 17 – 19 óráig, Iroda telefonszáma: 06-23-951-323

 

Kovács István parókus atya március 14-én 15 órától gyóntat a Nagyboldogasszony kápolnában. Mindenkit vár, aki a nagyböjti szentgyónását el szeretné végezni. 15 és 16:30 közötti időszakban lehetőség van időpont foglalására a hosszabb várakozás elkerülésére. Jelentkezni Wéber Tamásnál lehet a 20/484-4448 számon lehet. A görögkatolikus Szent Liturgia után István atya ismét a hívek rendelkezésére áll a római katolikus Szentmise alatt.

 

Kedves Testvérek!

Akik 2020 évi egyházadójukat szeretnék rendezni, a szentmisék előtt és után vagy irodaidőben befizethetik a Szent István Templom irodájában. A Szent László Templomban és a Nagyboldogasszony Kápolnában a sekrestyében.

Átutalással (Raiffeisen bank vezetett számlánkra, számlatulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia, számlaszám:12023008-00157325-00100004) rendezhetik.

 

A Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia körlevélben kéri a Kedves Híveket, lehetőségüktől függően a Nagyböjti időszakban segítsék a Katolikus Karitász munkáját a 1356-os adományvonal hívásával.

 

  1. március 2.-án elhunyt Domonkos Béla érdi szobrászművész. 

Egyéves kora, 1935 óta élt Érden, itt alapított családot, épített házat, figyelte meg az embereket és a természetet, és soha nem tudott elszakadni tágabb otthonától. „Sehova a világon nem akarnék menni, de itt, a hazámban sem tudnék máshol élni, csak Érden”- nyilatkozta egy interjúban. Autodidakta művészként szó szerint a két kezével ért el mindent. A gyermekkori szegénység, a munkásként ledolgozott évtizedek után késői pályakezdőként a rá jellemző akaraterővel, szívóssággal, tehetséggel vált városunk és egész hazánk egyik legjelesebb szobrászművészévé. Tizenhat évvel ezelőtt lett a város díszpolgára, négy esztendővel ezelőtt Magyar Örökség Díjjal tüntették ki.

„Az én mesterségemet egykor úgy hívták: ’szépcsináló’. Én ma is ehhez ragaszkodom, alább nem adom”- mondta a hivatásáról a művész.

Százhalombattán a Nagyboldogasszony kápolnát ékesítik az alkotásai.

Kedves Testvérek!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia járvánnyal kapcsolatos körlevelét a hirdetőtáblán illetve az MKPK honlapján olvashatják.

 

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

  1. A szkóla következő próbája március 20-án 19 órától a hittanteremben. Várjuk az énekes szolgálatra az egyházközség tagjait.
  2. Felnőtt hittanra hétfőnként 19 órára várja Mátyás atya azokat a kedves híveket, akik keresztelkedni, elsőáldozni vagy bérmálkozni szeretnének.
  3. Imaóra következő időpontja: 2020. március 10. kedd, 20:30.
  4. Keresztény labdarúgás: minden csütörtökön 19 – 20 óra között a Wake Up melletti füves pályán, a 14 – 99 év közötti férfi hívek számára. Labdarúgás tudás nem feltétel. Jelentkezés az irodában vagy Tamás Attilánál a 20/932-46-57-es telefonszámon.
  5. A baba-mama klub újraindult. Időpontja: szerda, 9:30 – 11 óráig. Helyszíne: parkettás hittanterem (bejutás: oldalról). Szeretettel várjuk az édesanyákat és kisgyermekeiket. Szívesen fogadunk minőségi, kreatívan használható, jó állapotú játékokat. Vezeti: Sonn-Mészáros Andrea, tel.: +36 30 501 1665
  6. Plébániánk jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek adományával a Plébániát támogatja. A Szent István Templomban, az irodában, a Szent László Templomban a sekrestyében érdeklődhetnek. Kérjük, edényt hozzanak.
  7. Ez év őszén szeretnénk a 7. osztály fölötti fiataloknak, felnőtteknek bérmálkozást tartani. Kérjük jelentkezzenek az irodában vagy az illessy3[kukac]gmail.com e-mail címen.

 

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és a Családokért Egyesület gyűjtést szervez a Máramarosszigeti Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Várunk tartós élelmiszert, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik helyben segíteni tudnak a szállításban vagy a rakodásban. Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt 70/933-8198, kutizsolt72[kukac]gmail.com

 

MUSICA DIVINA EGYESÜLET HIRDETÉSE:

Kérjük támogassa adója 1 %-val a Musica Divina Egyesület működését, programjainak szervezését, hogy minél több színvonalas műsort tudjanak készíteni városunk lakói számára.

Adószám: 18519802-1-13

Támogatásukat előre is köszönjük.

Dr. Tóth Béla, elnök és Dr. Csehák Izolda, zenei vezető

 

NEK2020 hirdetések

Legyünk vendéglátók!

Az Eucharisztikus Kongresszus szervezői olyan budapesti (vagy a fővárost 1 órán belül megközelíthető) iskolák, plébániák jelentkezését várják, akik fiataloknak, nagyobb csoportoknak tudnának szállást biztosítani a kongresszus ideje alatt. A szervezők szívesen fogadják olyan családok jelentkezését is, akik egy vagy akár több személyt is befogadnának a Kongresszus idején. Jelentkezni a rendezvény hivatalos honlapján keresztül lehet egy rövid kérdőív kitöltésével (segítünk a kitöltésben), de papír-űrlapon is le lehet adni a felajánlást plébániák missziós küldötteinél.

Passió2020

  1. április 4-én, Európa legnagyobb passiójátékának ad otthont a Papp László Budapest Sportaréna. A 30 x 80 méteres küzdőtér színpaddá alakul, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit a 2020 jelmezes közreműködő segítségével adják elő.

Programokkal kapcsolatos regisztráció:

Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a NEK összes programja regisztrációhoz kötött, melyet a www.iec2020.hu honlapon keresztül tehetnek meg.

 

Kedves Testvérek!

Ebben az évben is meg szeretnénk a Nagyböjtben szervezni 9. alkalommal a „Zarándoklat a Városért”. Az időpont április 4-e, a Virágvasárnapot megelőző szombat.

Gyülekező 9 órakor a szent István templomban. Az útvonal a vasútépítés miatt: Szent István templom – Dunafüred – Déli-gát – Hajóállomás – Lovas-tanya vagy Régészeti Park – Cserkész Kereszt – Téglagyár – Szent László templomhoz kb 16 órára érünk. A zarándoklatot időjárástól függetlenül megtartjuk.

Szeretettel várunk mindenkit! Krisztus biztosan velünk lesz.

Egyben szeretném értesíteni a Kedves Testvéreket, hogy Mária Országa Imaközösség III. imájára hívja a Híveket március 6-án, elsőpénteken 16 órától a Várkert Bazár feletti Mária szobornál. Egy rózsafüzért mondunk el, Magyarország megújulásáért.

Útvonal: Déli pályaudvar, onnan villamossal a Várkert Bazárig, majd lépcsőn, mozgólépcsőn vagy lifttel lehet a szoborig feljutni. Az ima 50 percet vesz igénybe. A rózsafűzér imádkozást minden elsőpénteken 16 órától tartják az Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig.

Szeretettel:

Illéssy Mátyás                         Németh István

plébános                                világi elnök