Január 16. hétfő: Köznap

17:00: Szent István Templom

18:00: Ökumenikus imaóra Református Templom

Január 17. kedd: Szent Antal apát

08:00: Szent László Plébániatemplom

11:30: Papp István temetése

17:00: +Tóth Andorért Szent István Templom

18:00: Ökumenikus imaóra Szent István Templom

20:30: Imaóra (zenés áhitat) Szent István Templom

Január 18. szerda: Árpád-házi Szent Margit szűz

16:00: Prohászka Imaszövetség, a Rózsafűzértársulat

és a Mária Légió tagjainak összejövetele Közösségi Terem

17:00: +Mikulecz Jánosért és +Családtagokért Sz István Templom

18:00: Ökumenikus imaóra Református Templom

Január 19. csütörtök: Köznap

17:00: Szent István Templom

18:00: Ökumenikus imaóra Szent István Templom

Január 20. péntek: Szent Fábián pápa és vértanú, Szent Sebestyén vértanú, Boldog Özséb áldozópap

08:00: Szent László Plébániatemplom

17:00: Szent István Templom

18:00: Ökumenikus imaóra Református Templom

Január 21. szombat: Szent Ágnes szűz és vértanú

16:30: Görög katolikus liturgia Szent István Templom

17:00: Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: Ökumenikus imaóra Szent István Templom

Január 22. vasárnap: Évközi 3. vasárnap

09:00: Noé Bárkája zenekar

+Harmati Józsefért és +Harmati Józsefnéért Szent István Templom

11:00: +Versits Gyuláért, +Szüleiért és + Testvéreiért

Szent László Plébániatemplom

18:00: Főpásztor szándékára Szent István Templom

 

Az Imaapostolság szándéka január hónapra:

Evangelizációs: Minden keresztényért, hogy az Úr tanításához hűségesen az imádság és a testvéri szeretet által előmozdítsák az Egyház teljes közösségének helyreállítását, hozzájárulva így az emberiség mai kihívásainak megválaszolásához.

Ökumenikus imahét alkalmai és igehirdetői

2016. január 16-21 között

Hétfő 18 óra Ref. templom Illéssy Mátyás
Kedd 18 óra Rk. templom Labossa Péter
Szerda 18 óra Ref. templom Kovács István
Csütörtök 18 óra Rk. templom Sárosi Mária
Péntek 18 óra Ref. templom Illéssy Mátyás
Szombat 18 óra Rk. templom Sárosi Gábor

HIRDETÉSEK, PROGRAMOK

1. Kedves Testvérek! Akik házukat szeretnék megszenteltetni kérem jelentkezzenek az irodában.

2. Plébániánk honlapját folyamatosan frissítjük, kérem hozzászólásaikat írásban tegyék meg, akár ötleteiket, akár híreiket.

3. Hétfőnként 19-20 között felnőtt bibliaóra.

4. Pénteken 19-21 óra felnőtt ifjúsági hittan, bibliaóra, filmvetítés, beszélgetés.

5. Akik kereszteltetni szeretnék gyermeküket legalább egy alaklommal legyenek szívesek előre egyeztetett időpontban eljönni a plébánossal történő megbeszélésre. várjuk a kedves szülőket, ha tudnak a gyermek keresztszüleivel együtt.

6. Akik idén szeretnének házasságot kötni, kérem, hogy január végéig!!! jelentkezzenek, hogy számukra 8 alkalmas felkészítőt meg tudjuk kezdeni és szükséges adminisztrációs ügyeket el tudjuk intézni.

7. Sok gyermek nem jár szentmisére, mert szülei nem hozzák el, bár gyereküket hittanra beíratták. A beíratott gyerekek nagy része nem jött el karácsonykor sem szentmisére, sem szüleik, sem testvéreik! Kérem, hogy buzgó szívvel apostolkodjunk!!!!

8. Karitász csoportunkba várunk szeretettel új, fiatal, felnőtt és idősebb tagokat!

9. Ahol idős, beteg testvérünk van, és nem tud eljönni szentmisére, szívesen elmegyek, hogy Jézus Krisztussal együtt viselje testvérünk és a családjuk az Úr keresztkét!

10. Kérem kedves testvéreket, hogy segítsék Plébániánk és így a az evangelizációs munkánkat, hogy mind több testvérünkhöz eljussak híreink!

11. Szeretettel hív minden kedves érdeklődő hívőt, a Keresztelő Szent János Római Katolikus Közösség, a havi egyszeri közösségi alkalmára a hittan terembe. 2017 évi időpontok: január 22., február 19., március 19., április 23., május 28.

12. ADOMÁNYGYŰJTÉS! Az irodában kaphatók a Szent István templom 20 éves évfordulójára készült (a templom ábrájával lézergravírozott) exkluzív tollak – többféle színben. Ára: 500 Ft/db. A befizetett összeg felével Győri Balázs kispapunk tanulmányait támogatják! A tollból korlátozott készlet áll rendelkezésre!

13. Baba-mama klub: minden kedden 9:30 – 11 órái a közösségi teremben.

14. Imaóra, zenés áhítat következő időpontja: január 17. kedd, 20:30.

15. Plébániánk nagyon jó minőségű mosó gélt, öblítőt és mosogatószert kapott, melynek vásárlásával a Plébániát támogatja. Az érdeklődők edényt hozzanak magukkal az elszállításhoz.

SZENT ISTVÁN TEMPLOM FELÚJÍTÁSA:

A Magyar Kormány múlt héten megszavazta, hogy a 2017-18-as évben rendelkezésre bocsátja a felújításra építkezésre az előirányzott 450 millió Ft-ot.

A tervezésre nekünk kell biztosítani pénzt. Eddig a MOL 2 millió Ft-tal támogatott, az Önkormányzat kilátásba helyezett a 2016. évi költségvetésébe 5-10 milliós támogatást. Nekünk még minimum 15 millió Ft-ot kell összegyűjtenünk. Kérem a Százhalom-battán élő, vagy ide kötődő családokat támogassák a beruházást. Várjuk a magánszemélyek, családok, cégek felajánlásait.

Átutalás esetén a számla száma: 10700574-69118533-51100005. Tulajdonos: Százhalombatta Római Katolikus Plébánia. Bővebb információval kapcsolatosan személyesen keressenek.

KARITÁSZ HIRDETÉS:

A Százhalombattai Karitász és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület gyűjtést szervez a romániai (partium-i) Máramarosszigeten működő, a Szent Júdás Tádéról Elnevezett Egyesület javára. Az Egyesületet Récsei Norbert atya alapította Máramarosszigeten, 2010-ben. Máramarosszigeten, valamint Kárpátalján a magyarság szórványban él, ezért az egyesület különös figyelmet fordít a bajbajutott édesanyák, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére.

Szeretettel várunk tartós élelmiszert, bútort, konyhai eszközt, ruhát, elektronikai cikkeket, gyermekjátékokat, bármit, amelyeket már otthonukban nem használnak, és szeretnék, hogy jó helyre kerüljenek és a magyarság érdekeit szolgálják.

A nagyobb bútorok szállítására is van lehetőség (egyeztetés alapján), valamint a kisebb holmikat szeretettel várjuk a Szent István téri plébánián hivatali időben.

Köszönettel: Illéssy Mátyás, plébános, elnök, Kuti Zsolt karitász vezető 70/933-8198