A „Matrica” Múzeum és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Százhalombattai csoportja szeretettel várja Önöket a könyvbemutatóra:

Vesztergám Miklós: Második lépcsőfok a szakrális királysághoz

2019. március 5-én, kedden 18 .00 órakor
Vallomás küldetésünkről. Tárogató hívogat az igaz útra.

Helyszín:
„Matrica” Múzeum – Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.
Bővebb információ:
www.matricamuzeum.hu; www.facebook.com/matricamuzeum

Halkan felsír a tárogató

Vesztergám Miklós: Második lépcsőfok a szent korona misztériumához című könyvének bemutatójára kerül sor a Matrica Múzeumban, a múzeum és a KÉSZ Százhalombattai Csoport szervezésében március 5-én 18.00 órakor.

Vesztergám Miklós alföldi parasztcsalád sarja, autodidakta módon tanult több népi hangszeren játszani. A Népi Hangszeresek II Országos Találkozóján és Egyéni Versenyén tárogató kategóriában I díjat és a verseny nagydíját is megnyerte. Koncertezett a Kárpátiával és sok neves népzenésszel. Ma a hagyományőrző rendezvények állandó vendége. A magyar honvéd hagyományok és a katonazene gyűjtője és ápolója, a Szent Korona tiszteletének szószószólója. Több CD-je jelent meg – Halkan felsír a tárogató, Erdélyért, A hősökért. A Szent Korona misztériuma, a hozzá kapcsolható történelmi alkotmányunk foglalkoztatja. Ebben a témában immár második kötetet jelent meg: Második lépcsőfok a szakrális királysághoz címmel.

Kondra József néplélekkutató így ír kötetről:

Egy hiánypótló kötetet tart most az olvasó a kezében. A könyv különleges­sége abban áll, hogy közel hozza a Szent Korona által képviselt misztéri­umokat az egyszerű ember lelkéhez, megérinti az olvasó lelkét. A szerző belső Isteni világosságtól vezérelve kalauzolja végig az olvasót a kinyilatkoztatott Isteni törvényektől az egyszerű emberi lélek titkaiig, megvilágítva, hogy mi az Is­teni terv az emberi lét világában. A Szent Korona, mint szakrális beavató tárgy egy önálló személyiségként működik a magyar néplélek tudatában. A szerző ezt próbálja tudatosítani bennünk, az olvasókban. Kívánom, hogy a kedves olvasó e könyv elolvasását követően jobban rálásson az emberi, és a nemzeti lét Istentől rendelt titkaira.