Miserend, egyházi ünnepek, miseszándékok 

2012. május 21 – 27 között

 

 

Május 21. hétfő: Magallán Szent Kristóf áldozópap és társai, mexikói vértanúk.

17:30:   Litánia                                                    Szent István Templom

18:00:                                                                  Szent István Templom

Május 22. kedd: Szent Rita szerzetesnő

07:45:   Litánia                                              Szent László Pl. Templom

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

17:30:   Litánia                                                    Szent István Templom

18:00: Szabó család +tagjaiért                            Szent István Templom

Május 23. szerda: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

17:30:  Litánia                                                     Szent István Templom

18:00: Szabó család élő tagjaiért                        Szent István Templom

Május 24. csütörtök: Szűz Mária, keresztények segítsége

17:30:   Litánia                                                    Szent István Templom

18:00:       Szent István Templom

Május 25. péntek: Tiszteletreméltó Szent Béda áldozópap és egyháztanító, Szent VII. Gergely pápa, Pazzi Szent Mária Magdolna szűz.

07:45    Litánia                                              Szent László Pl. Templom

08:00:                                                            Szent László Pl. Templom

17:30:   Litánia                                                    Szent István Templom                                                   

18:00:                                                                  Szent István Templom

Május 26. szombat: Néri és Szent Fülöp áldozópap

17:30:   Litánia                                         Nagyboldogasszony Kápolna

18:00:                                                        Nagyboldogasszony Kápolna

Május 27. vasárnap: Pünkösdvasárnap 

09:00:                                                                   Szent István Templom

10:00: Molnár Olivér keresztelője                      Szent István Templom                                                   

11:00: Brunner Ferenc Józsefért,                  Szent László Pl. Templom

és családja élő és elhunyt tagjaiért

17:30:   Litánia                                                    Szent István Templom                                                   

18:00: +Papp Zoltán testvérért                            Szent István Templom

 

          

 

Százhalombattai Római Katolikus Egyházközség 

            Értesítője

 

  2012. május 20.

Húsvét 7. vasárnapja

 

Elérhetőségek:

  A plébános hivatali mobil telefonszáma:

        06-30-991-9-991

   Iroda tel.: 06-23-359-900

   Plébánia: 06-23-696-019

Honlap:   HYPERLINK “https://www.battaplebania.hu” www.battaplebania.hu

E-mail:    HYPERLINK “mailto:illessy.matyas.atya@gmail.com” illessy.matyas.atya@gmail.com 

 

 

 

Szent István Templom Irodájának hivatalos órái:

hétfő, szerda, péntek 17–19 óráig illetve szentmisék előtt, után.

 

Az Imaapostolság szándékai május hónapra:

Általános szándék: (A család) Hogy a társadalomban előmozdítsanak olyan kezdeményezéseket, amelyek védik és erősítik a család szerepét.

Missziós szándék: (Mária a misszionáriusok útmutatója) Hogy Mária, a világ Királynője és az evangelizálás Csillaga, kísérje valamennyi misszionáriust Fiának, Jézusnak hirdetésében.

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetések:

Az Óvárosi Keresztény Nyugdíjas Klub következő összejövetelét 2012. május22-én, kedden, tartja.

A Szentlélek Imaközösség minden kedden 19 órától tartja összejöveteleit a hittanteremben. Várja mindazokat, akik egy valódi szeretetközösségre vágynak. 

Kedves Hívek! Szeretettel hívjuk a híveket egy nyilvános vetítésre, ahol a Szent István Kórus “Ékes liliom, gyönyörű rózsa” c. koncertjén készült koncertfilmet és a Családi majális fotóit tekinthetik meg. A koncertfilm igény esetén megrendelhető. A vetítés időpontja: 2012. május 23. szerda 18:30 óra. Helyszín: Szent István Templom, közösségi terem 

Információ: Strauszné Könözsi Vera  mobil: 70/9412-442

Egyházmegyei nap Balinkán 2012. május 28-án, Pünkösdhétfőn. Püspöki szentmisével, gyónási lehetőséggel. Gyermek-, ifjúsági és családi programok: kézműves foglalkozások, állatsimogató, lovaglás, sportversenyek, Balinka „Bár”. Izgalmas programokkal: kérdezz – felelek a párkapcsolatokról, játék sok nyereménnyel. Beszélgetések számtalan témában. (facebook.com/ifjúság)

Szeretnénk egy evangelizációs, missziós napot Június 9-ére, szombat délutánra szervezni, részben a már hitre eljutottaknak, részben a keresőknek, érdeklődőknek. Ötleteket, elképzeléseket várok ezzel kapcsolatban.

Ökumenikus szellemű evangelizációs program lesz június 1-2 és június 3-án a budapesti Papp László Sportarénában. Amerikai, új-zélandi, jamaicai és magyar énekesek Isten dicsőítő szolgálata. A belépés ingyenek. Bővebb információ:  HYPERLINK “https://www.remenysegfesztival.hu” www.remenysegfesztival.hu

A Katolikus Hivatás Gondozó Intézet nagy szeretettel várja a papi illetve szerzetesi hivatás iránt érdeklődő jelentkezőket. Bővebb információ: www.hivatas.hu

Képmás családmagazin áprilisi száma 200 Ft -ért kapható.

Június 25-29, és Július 2-6 között, hétfőtől péntekig, az egyházközség egész napos nyári napközis tábort szervez, amivel szeretnénk hozzájárulni a gyermekek, fiatalok hasznos szabadidő eltöltéséhez és a gyermekfelügyeletük megoldásához a nyári szünetben. Programok: játék, kézműves foglalkozás, sport, éneklés, kirándulás, strand. A református testvéreink június 18-23 között tartanak napközis tábort. Várjuk a jelentkezőket, hogy szervezni tudjuk a napközit!

Vasárnapi diákmisék után kakaózásra várják a gyermekeket is és a szüleiket is szeretettel a szervezők.

Kérem a kedves Testvéreket, hogy kerestük 1%át egyházközségi hozzájárulásként ajánlják fel Egyházközségünk részére. Ez nem az államtól amúgy is levonandó 1%! Aki ”igénybe veszi az egyház szolgáltatásait” és nem támogatja az Egyházközséget anyagilag, azoktól (temetés, esküvő) kérjük hogy az Egyház parancsolatának tegyenek eleget. Ez azok felé is méltányos igazságos, akik anyagilag áldozatos munkával és áldozatokkal az Egyházközség életét, működését vállukon hordozzák.

Ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe a Noé Bárkája zenekar honlapját:  HYPERLINK “https://www.noezenekar.hu” www.noezenekar.hu

A kedves Testvérek figyelmébe ajánlom a következő honlapokat:  HYPERLINK “https://www.katolikus.hu” www.katolikus.hu,  HYPERLINK “https://www.magyarkurir.hu” www.magyarkurir.hu,  HYPERLINK “https://www.gloriatv.hu” www.gloriatv.hu,  HYPERLINK “https://www.netnagyiklub.hu” www.netnagyiklub.hu, HYPERLINK “https://www.mindennapi.hu” www.mindennapi.hu, HYPERLINK “https://www.magyarhirlap.hu” www.magyarhirlap.hu,  HYPERLINK “https://www.mno.hu” www.mno.hu, Ahonnan értékes, bár nem minden esetben keresztény, katolikus filmeket lehet letölteni: www.gloriatv.hu   HYPERLINK “https://www.filmnet7.com” www.filmnet7.com. Olcsó és jó minőségű magyar termékek vásárolhatók a  HYPERLINK “https://www.csaladellato.hu” www.csaladellato.hu oldalról.

Rózsafűzér imádkozása az interneten, Skype-on, minden este 9 órakor, Jelentkezés: Maksó Péter:  HYPERLINK “mailto:szentolvaso@gmail.com” szentolvaso@gmail.com

A Csíksomlyói zarándokok magukkal viszik a Feltámadási Menet egyik keresztjét, és a szentmise után ünnepélyes keretek között adják majd át egy székely közösségnek.

Keresztény szülők Dunakeszin klubot hoztak létre gyermekeik számára. Nyáron tábort szerveznek számukra, ahová várják más településekről is az érdeklődő fiatalokat. Bővebben: https://szentjanosbogar.hu/tabjel/

_________________________________________________________________

Mennybemenetel

 

Jézus Krisztus földi megjelenésének utolsó földi állomása, amikor negyven nappal föltámadása után az Olajfák hegyéről tanítványai szeme láttára a maga isteni erejével fölment az Atyához a mennybe. – A mennybemenetelt Lukács az Evangéliuma végén röviden (24,50-53), az Apostolok Cselekedeteiben részletesen (1,4-11), Márk evangélista pedig egy mondattal (16,19) mondja el. Ünnepe a magyar nyelvben: Áldozócsütörtök.

A mennybemenetel a Szentlélek elküldésének és Jézus második eljövetelének alapja. Az apostolok azzal váltak igazán a föltámadás tanúivá, hogy a mennybemenetelnek is tanúi voltak. Már Jézus föltámadása átmenet volt a megdicsőült életbe, hazatérés az Atyához (Lk 23,43; 24,26), de a mennybemenetelben vált véglegessé.

Jézus csak a mennyből áraszthatta ki a Szentlelket, s az Egyház csak így indulhatott el tört. útjára. Igazolta előttünk is, hogy a földi élet a mennyei dicsőségbe vezet. A Zsid 7,26 és 9,23 arról beszél, hogy a mennyei szentélybe lépett be mint örök főpap, és ott közbenjár értünk.