Istennek legyen hála, az elmúlt években módunk volt minden esztendőben több zarándokúton is részt venni. A magyarországi zarándokhelyeken kívül megismerkedhettünk már Csíksomlyóval, Mariezellel is. Az idei évben újabb ismert zarándokhelyet szeretnénk megtekinteni. A 2013-as esztendő uticélja Medjugorje.

Megjugorje egy helység Bosznia-Hercegovina Čitluk körzetében, Hercegovina többségében horvátok által lakott területén.

A helység nemzetközi ismertségre tett szert 1980-tól kezdve olyan események révén, melyekben fiatalkorúak azt újságolták, hogy megjelent nekik Szűz Mária. Állítólag 1981. június 24. óta megjelenik ott a Szűzanya és üzeneteket ad át, melyek a béke, a hit, a megtérés, az ima, a böjt és a bűnbánat témáit taglalják.

Minden hó 25-én egy üzenet járja be innen a világot. Csaknem egymillió zarándok látogatja meg a 4 300 lakosú kisvárost. Fő temploma a Szt. Jákob templom, ahol rendszeres eucharisztikus imaórákat tartanak és lelki programot adnak a hívőknek.

Szemben más Szűz Mária-jelenésekkel Međugorje követői nem csak úgy tisztelik mint “Boldogasszonyt” („Gospa“), hanem mint „A béke királynőjét“ is

Egyházközségünk 2013. április 26-27-28-re tervezi zarándokútját Medjugorjébe.

A zarándokút hosszú körültekintő szervezést igényel, így előzetes tájékoztatást nyújtunk zarándok testvéreinknek, hogy idejében felkészülhessenek az utazásra, illetve időben tudjuk, hány résztvevőre számíthatunk.

Előzetes információk:

Indulás: 2013. április 26.

Helye: Ercsi, Római Katolikus Plébánia

Szállás: Medjugorjéhez közeli településen (Az egyeztetések még folynak).

Ellátás: Előzetes tervek szerint félpanziós ellátás.

Hazautazás: 2013. április 29.-én a reggeli órákban indulunk, érkezés előre láthatólag a késő esti

órákban.

Tervezett programok:

Április 26. – péntek:

 • Utazás
 • Érkezés után szálláshely elfoglalása, vacsora

 

Április 27. – szombat:

 • Reggel
 • Utazás autóbusszal a zarándokhelyre
 • Szentgyónás, ünnepi mise
 • Visszaérkezés a délutáni órákban
 • Vacsora, közös beszélgetés
 • .

 

 

Április 28.– vasárnap:

 • Reggeli
 • Indulás haza.
 • Hazaérkezés a késő esti órákban

 

 

Zarándoklatunkat, mely hosszú utazást igényel, egy korszerű, a mai igényeknek megfelelő autóbusszal szerveztük.

Az út igen hosszú, így költséges is, minden évben emelkednek az árak, az útdíjak, illetve az ellátás költségei is. A zarándoklat részvételi díja előzetes kalkulációink szerint 40.000 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást, szállást, étkezést. A költségek a résztvevők számának alakulásával, illetve a szállás és ellátás pontosításával valamelyest változhatnak, melyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A részvételi díjat részletekben is be lehet fizetni.

Felhívom minden érdeklődő figyelmét, hogy Bosznia-Hercegovina  területére megbízhatóan csak érvényes útlevéllel lehet belépni (nem elegendő a személyi igazolvány), ezért kérem, aki részt kíván venni, idejében gondoskodjon érvényes útleveléről.

Köszönöm a hívek bizalmát, bízom benne, hogy változatos programjaink, lelki feltöltődésünk, a jó hangulat nem fog csalódást okozni Önöknek, s mindenki újabb lelki élménnyel tér majd haza.

Ha valakinek egyéb kérdése, észrevétele, problémája adódna, a 06-30-339-86-12 telefonszámon bármikor elérhető vagyok, s készséggel adok felvilágosítást.

A zarándokútón meghatározott számú személy részvétele lehetséges, amennyiben a jelentkezések elérték a maximális létszámot, nincs módunkban több jelentkezést fogadni. A részvétel a jelentkezés sorrendjében történik, ezért kérem, aki szeretne részt venni, inél hamarabb adja le jelentkezését.

Kérem, a mellékelt jelentkezési lapot hiánytalanul, pontosan kitöltve szíveskedjenek visszajuttatni. A kért adatok a csoportos határátlépéshez szükséges utaslista elkészítéséhez szükséges.

Felkészüléshez kívánok mindenkinek jó egészséget, s kérem Isten áldását, hogy zarándoklatunkról mély lelki értékekkel, s élményekkel gazdagon térhessünk haza

Imádságos szeretettel:

Gedő Attila

Plébános

Ercsi, 2013. január 8.

jelentkezési lap