Február 11. hétfő: A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária

Betegek világnapja

18:00: +Édesapáért és édesanyáért Szent István Templom

 

 

Február 12. kedd: Köznap

08:00: Szent László Pl. Templom

18:00: Szent István Templom

 

 

Február 13. szerda: Hamvazószerda

08:00: mise alatt hamvazkodás Szent László Pl. Templom

18:00: +Figura Károlyért, feleségéért és + családtagokért

mise alatt hamvazkodás Szent István Templom

 

Február 14. csütörtök: Szent Cirill Szerzetes és Szent Metód püspök Európa Társvédőszentjei

18:00: Szent István Templom

Február 15. péntek: Köznap

08:00: Szent László Pl. Templom

09:00: Nagyboldogasszony Kápolna

18:00: +Kajtár Irén édesanyáért Szent István Templom

 

 

Február 16. szombat: Köznap

08:00: Szent István Templom

10:00: Ovis mise Szent István Templom

18:00: +Keresztszülőkért Nagyboldogasszony Kápolna

 

Február 17. vasárnap: Nagyböjt I. vasárnapja

09:00: +Júlia nagynéniért Szent István Templom

11:00: Szent László Pl. Templom

12:00: Kesztler Gábor György keresztelője

18:00: +Konráth Jánosért Szent István Templom

 

zent István Templom Irodájának hivatalos órái:hétfő, szerda, péntek 17–19 óráig illetve szentmisék előtt, után.

Az Imaapostolság szándékai február hónapra:

Általános szándék: (Elvándorló Családok) Hogy az elvándorló családok, különösen az édesanyák, nehézségekben támogatást és kíséretet kapjanak.

Missziós szándék: (Béke) Hogy azok a népek, amelyek háborúkat és összetűzéseket élnek meg, vezető szerepet kapjanak egy békés jövő építésében.

Püspök atya kérésére megfelelően a szentmisében imádkozzunk Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért:

Add, hogy Egyházunk imájára megújuljon erkölcseiben a magyar társadalom. Segíts megértenünk nemzetünk szentjeinek életpéldáját. Add, hogy Kaszap Istvánt, a magyar ifjúság példaképét, és a mindig Isten jelenlétében élő Bogner Mária Margitot mielőbb közöttük tisztelhessük.”

 • A XXI. betegek világnapja február 11 –én van a lourdes-i jelenés napján. Egyházközségünkben szombat este és a vasárnapi misék után kiszolgáltatjuk a betegek szentségét, azon idős és beteg testvéreinknek, kik maguk kérik, ugyanakkor a kegyelem állapotában vannak. A misék előtt, után gyónási lehetőség lesz. Kérjük azokat a testvéreinket, akik már az előző években felvették a betegek kenetét, és rendelkeznek emléklappal feltétlenül hozzák magukkal. A szentséget minden évben fel lehet venni, indokolt esetben egy évben többször is.

 • Mindazok kikre a böjti fegyelem vonatkozik hamvazószerdán és nagypénteken szigorú böjtöt tartanak (a hústilalom mellett ezeken a napokon 3 -szori étkezés egyszer jóllakással). A nagyböjt egyéb péntekjein hústilalommal kell megtartaniuk a böjti fegyelmet az Egyház előírása szerint.

 • Hamvazószerdán a szentmisék keretén belül hamvazkodás lesz, akiknek nincs lehetőségük a szerdai napon, azok vasárnap is kifejezhetik ily módon (hamvazkodás) bűnbánatukat (a betegek kenetének kiszolgáltatása után).

 • Csütörtökön (feb. 14.) Képviselő Testületi gyűlést tartunk 19.00. Főtéma: az Egyházközséget érintő pályázati lehetőségek.

 • A Szentlélek imaközösség keddenként 18:30-tól tartja összejöveteleit.

 • Óvárosi Nyugdíjas klub időpontja megváltozott! Következő összejövetel február 13-án, szerdán 16-kor lesz az Óvárosi Közösségi Házban.

 • Újvárosi Nyugdíjas klub időpontja február 13-án, szerdán 16:30-kor lesz az Szt. István közösségi termében. Mindenkit szeretettel várunk.

 • Azok a jegyespárok, akik az idén szeretnének házasságot kötni mielőbb jelentkezzenek az irodában.

 • Az ercsi Római Katolikus Egyházközség zarándoklatot szervez Medugorje-ba április 26 – 28-ig. Bőveb b információ, jelentkezési lap az irodában.

 • Imaóra (zenés áhitat) következő időpontja febr. 19 (kedd) 20:30 óra.

 • Ovis mise következő időpontja: 2013. február 16. 10 óra

 • A KÉSZ helyi csoportja Kézimunkakört szeretne indítani. Az első foglalkozás időpontja: február 15-én (péntek) 16:00. Érdeklődni lehet: Lengyák Brigittánál:tel. o6-30/9132295 vagy 70/3299898.

 • MEGHÍVÓ: A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Helyi Csoportja tisztelettel meghívja tagjait a Szent István templom hittantermébe VEZETŐSÉGVÁLASZTÓ TAGGYŰLÉSRE2013. február 25-én – hétfőn – 18 órára.

Kedves Gyerekek! Kedves Felnőttek!

A százhalombattai Szent István Kórus egyedülálló kezdeményezést indít útjára:

Magyarországon elsőként örökbe fogad egy fehér gólyát.

A fehér gólya neve: PATAK (gyűrűszám: H701)

A kórus a zene iránti elkötelezettsége mellett fontosnak tartja a természeti környezet, a növény-és állatvilág védelmét. Ezen célból ültetett egy ezüstfenyőt (2012.) a város főterén, a Szent István Templom előtt, ezért csatlakozik egy nemzetközi természetvédelmi összefogáshoz és fogad örökbe egy fokozottan védett fehér gólyát.

A fehér gólyák megfigyelését biztosító nemzetközi összefogás a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az Európai Unió LIFE Nature természetvédelmi alap és a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program (HUSK) részvételével jött létre.

A kórus karnagya felvette a kapcsolatot a nemzetközi projekt vezetőjével, aki örömmel fogadta az egyedülálló kezdeményezést és együttműködéséről biztosította a kórust.

A kórus a honlapján új internetes felületet nyit, ahol az érdeklődők a legfrissebb információkat olvashatják az éppen Afrikában telelő PATAKRÓL, a fehér gólyákról és játékos vetélkedőkben vehetnek részt.

Az örökbefogadás eseményére akkor kerül sor, ha PATAK tavasszal hazaérkezik.

Az örökbefogadás lehetőséget biztosít az érdeklődők számára:

 • lehetséges szerény hozzájárulás (nem tagdíj) a 2014-es év jeladó adatszolgáltatási díjához vagy a fészek bekamerázásának költségeihez, az örökbefogadást oklevéllel erősítjük meg
 • baráti összejövetelek a kórus szervezésében, találkozó a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tagjaival, a nemzetközi projekt vezetőjével
 • műholdas nyomkövető segítségével figyelemmel kísérhető PATAK útja
 • kirándulás arra a településre, ahol PATAK letelepedik
 • játékos vetélkedőkben való részvétel (a kórus honlapján)

Csatlakozzanak hozzánk! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Információk: Pintér Renáta www.szentistvankorus.hu