2011. szeptember 25-én, a Szentírás vasárnapján új, magyar nyelvű evangelizációs kezdeményezés indult. A 2004-ben, Horváth István Sándorszombathelyi egyházmegyés pap, az MKPK Titkárságának korábbi irodaigazgatója által indított e-mailes evangéliumszolgáltatás bővült azzal, hogy az interneteléréssel rendelkező, legmodernebb mobiltelefon készüléken is elérhető a Napi Evangélium. 

Az iPhone és Android rendszerű telefonokra fejlesztett alkalmazás a mindennapi evangélium olvasásán kívül lehetővé teszi a naptár szerinti keresést, a kedvenc részek elmentését és Facebookon történő megosztását.

Az alkalmazás fejlesztésének célja az volt, hogy az egyházi év liturgikus rendjének megfelelően az adott napon a szentmiséken elhangzó evangéliumot olvashassák azok, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak részt venni a szentmisén. A napi evangéliumi részlethez magyarázat (elmélkedés) és ima tartozik.

Horváth István Sándor így vall az alkalmazásról:

„Nagy öröm számomra és szimbolikus jelentősége is van, hogy az első magyar, katolikus mobil alkalmazás az Evangéliumot nyújtja az embereknek és az új evangelizációhoz kapcsolódik. XVI. Benedek pápa buzdítására egyre többet beszélünk az új evangelizációról, amelynek előmozdítására a Szentatya külön pápai tanácsot hozott létre. Meggyőződésem, hogy az evangelizáció lényege, hogy az embereket az evangélium szerinti életre neveljük. Szent Pál apostol a filippiekhez írt levelében fogalmazza meg a következő buzdítást: „Éljetek méltón Krisztus evangéliumához!” (Fil 1,27). Ezt a célt úgy érhetjük el, ha a keresztények minden nap olvassák az evangéliumot.

Egy könyv alakú bibliát nehéz volna bárkinek is állandóan magával vinnie. Mobiltelefonnal viszont szinte mindenki rendelkezik már, beleértve a fiatalokat is. Kézenfekvő tehát, hogy a telefonok segítségével tegyük elérhetővé az evangélium tanítását. A mobiltelefonok kiváló eszközök lehetnek az új generációk evangelizálására.”

Android rendszerű telefonok tulajdonosai az Android Marketben, iPhone készülékkel rendelkezők pedig az App Store-ban találják meg az evangélium365 alkalmazást.