Az idén rendhagyó pásztorjáték bemutatására került sor.

A Szent István templom felújítási munkálatai miatt nyár óta zárva tartott és csupán néhány hete vehette újból birtokba a közösség. Bizonytalan volt, hogy Karácsonyra lesz-e helyszíne a bemutatónak. Ezért egy kis válságstáb állt össze, a hittanosok felkérték a cserkészeket, akik szívesen segítettek: helyszínt biztosítottak a próbák számára és egy merész ötlettel szokatlan produkciót javasoltak. A színdarab forgatókönyvét ezen stáb összes tagja alkotta meg közösen; mindenki adott hozzá néhány mondatot, ötletet, javaslatot.
A rendelkezésre álló kevés idő miatt a kisiskolás és óvodás gyerekek nem kaptak megtanulandó szöveget, hanem a betlehemi élőkép angyal, pásztor és király szereplőit alakították.
Ebből született a most látható előadás, amivel arra tettünk kísérletet, hogy az Oltáriszentségben jelenlévő Krisztust, a betlehemi történetben szereplő kicsi Jézust és a Karácsony lényegének kapcsolatát bemutassuk: megértsük, milyen módon van jelen Krisztus az életünkben “… minden nap, a világ végezetéig”.
A közreműködők névsora a videó végén megtalálható.

A pásztorjáték e honlapon lévő képgaláriája itt,  a Picasa galériája pedig itt érhető el!