MEGHÍVÓ

Trianoni békeszerződés –

Nemzeti emléknap

2012. június 4.

  

Kedves Asszonyom!

Tisztelt Uram!

 

Százhalombatta Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom a Nemzeti Összetartozás Napja, azaz az Első Világháborút lezáró Trianoni békeszerződés aláírásának 92. évfordulója alkalmából  rendezendő városi megemlékezésre, melyet 2012. június 4-én 16:30 órától a Vasútállomás előtti téren, az Országzászló emlékműnél tartunk.

 

Program:

Himnusz

Megemlékező beszédek

Koszorúzás

Szózat

Székely himnusz

Gyertyagyújtás (Kérnénk mindenkit, hogy az emlékezés mécsesét hozza magával!)

A program során közreműködik a 1026. Számú Szent László Cserkészcsapat. 

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Százhalombatta, 2012. május 31.

Tisztelettel,

 

Pátkai Zsolt

alpolgármester

Trianoni megemlékezés

Immár 92. éve annak, hogy 1920. június 4-én a Versailles-i Kis-Trianon palotában aláírták azt a békeszerződést, amelynek következményeként Magyarország elveszítette területének több mint kétharmadát, és ezzel együtt lakossága 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent.

 

Ebből az alkalomból Százhalombatta Város Önkormányzata 2012. június 4-én 16:30 órától a Vasútállomás előtti téren, az Országzászló emlékműnél a Nemzeti Összetartozás Napja, azaz az Első Világháborút lezáró Trianoni békeszerződés aláírásának 92. évfordulója alkalmából városi megemlékezést rendez.

 

A program során megemlékező beszédet tart Illéssy Mátyás, katolikus plébános és Pátkai Zsolt, Százhalombatta alpolgármestere. A koszorúzást követően gyertyagyújtás lesz. A program során közreműködik a 1026. Számú Szent László Cserkészcsapat.

 

Kérnénk mindenkit, hogy az emlékezés mécsesét hozza magával!