A Mány és Zsámbék környékén élők házasság heti programjáról Ugron Zoltán küldött beszámolót szerkesztőségünknek.

Február 14-én Mány és Zsámbék katolikus és református egyházközségeinek 45 házaspárja együtt ünnepelte a házasság hetét. Az est a mányi római katolikus egyházközség diakónusa, Guba Imre és felesége, Judit szervezésének köszönhették valósult meg. Az általuk készített statisztikából kiderült, hogy a jelenlevők összesen 602 évnyi, házasságban szerzett tapasztalattal rendelkeznek; és 139 gyermekük mellett utódként tudhatnak 5 születendő gyermeket és 5 unokát is.

A résztvevők a Török házaspár tanúságtételét is meghallgathatták, akik a Schönstatt Családmozgalom tagjai. A vacsora a közösségek tagjai kötetlen beszélgetést folytattak; megünnepelték az aznap bármilyen évfordulót ünneplőket. Holnapy D. Márton O.Praem. plébános és Szabó Ferenc református tiszteletes áldásban részesítették a párokat – szerepel Ugron Zoltán beszámolójában.

A visszajelzések szerint a házaspárok legtöbbjének az együtt töltött minőségi idő jelentett maradandó élményt. „Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára, hogy a feleségemmel kettesben vacsoráztunk, gyerek nélkül, de gyanítom, hogy most egy jó ideig megint nem lesz” – írta köszönőlevelében az egyik résztvevő.

Magyar Kurír